Heti összefoglaló

2020.03.16. 15:00

Koronavírus, parkológondok és avarkori temető – Ezeket olvastátok a múlt héten

Eseménydúsra sikeredett március második hete, főleg miután múlt hét szerdán rendkívüli jogrend és veszélyhelyzet lépett érvénybe az ország teljes területén a koronavírus-járvány miatt.

feol.hu

Fotó: NAGY NORBERT

Fehérváron nincs fertőzött személy, a városvezetés további intézkedéseket vezetett be

A szerdán kialakult vészhelyzet miatt az eddig bevezetett szigorításokon, szabályokon túl az operatív törzs irányelveit követve további intézkedéseket léptetett életbe a fehérvári városvezetés. Cser-Palkovics András polgármester pedig kijelentette: nincs fertőzött személy Fehérváron.

A koronavírussal kapcsolatosan létrehoztunk egy gyűjtőcikket amiben, minden megyei vonatkozású friss hír és fontos információ megtalálható. Ezt folyamatosan frissítjük, ahogy az elmaradó programok és rendezvények listáját is.

Az országos rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el Fejér megyében is

Az országos rendőrfőkapitány 2020. március 11-én 00.00 órától 2020. április 30-án 24.00 óráig fokozott ellenőrzést rendelt el Budapesten és az ország több megyéjében, többek közt Fejér megyében is, a közrend és a közbiztonság fenntartása, a jogsértő cselekmények elkövetésének megelőzése, felderítése, illetve megszakítása érdekében.

Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt Seregélyes közelében

Egy Sárosd irányából Seregélyes felé közlekedő Hyundai típusú személygépkocsi haladása során – eddig tisztázatlan körülmények között – áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol frontálisan összeütközött egy Fiat típusú személygépkocsival. A baleset során a Fiatot vezető 25 éves férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Fotó: Fejér MKI

Parkológondok Székesfehérváron: a zöldfelület sérthetetlen

Egyre több az autó, ám a lakótelepeket nem a 21. századi igényekre szabva tervezték. Sok parkoló épül Fehérváron, de mindig vannak neuralgikus pontok, ahol semennyi sem lenne elég. Ezzel egy időben azonban azt sem szabad elfelejtenünk, hogy nem vehetjük el az összes zöldfelületet, játszóteret, parkot, futtatót azért, hogy újabb lebetonozott parkolókkal „szigeteljük le” a földet. A dilemma minden lakótelepen ott van.

Molnár Tamás képviselő szerint a parkolás fizetőssé tétele oldhatja meg a belváros széli körzet gondjait
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

 

Avar kori temetőt találtak a belváros szélén Székesfehérváron

Egy gyermek, egy férfi és egy nő sírját tárták fel a múzeum régészei az újonnan megtalált székesfehérvári avar kori temetőben, a leendő Palotai úti parkolóház alatt.

A hét elején fejezte be a Szent István Király Múzeum szakembergárdája a Palotai úti próbafeltárást, amelyet a leendő parkolóház építése követel meg, s amelyet teljes felületi feltárás követhet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában