Koronavírus Fejérben

2020.04.24. 16:38

Újranyitnak a hulladékudvarok, online Sportmajális lesz Fehérváron

A koronavírus-helyzet több esemény szervezését is nehezíti.

A kommunális szemét elszállításának rendje nem változik Fotó: FMH-archív

Cser-Palkovics András közösségi oldalán reagált a sokakat aggasztó Fejér megyei helyzetre, továbbá számos, az elkövetkezendő napokban várható esemény is szóba került.

Magas fertőzöttszám, közgyűlés

Sajtóhírekben olvashattuk, hogy a Fejér megyében drasztikusan megnőtt betegszám mögött nem a székesfehérvári fertőzöttek számának emelkedése áll. Ennek kapcsán ismét megerősítem, hogy települési adatokról az állami szervektől hivatalosan továbbra sem érkezik tájékoztatás. Nyilvánvalóan a kórház továbbra is kiemelt szerepet játszik a járványhelyzet kezelésében. A székesfehérvári Önkormányzat által fenntartott idősotthonokban tudomásunk szerint továbbra sincs koronavírus-fertőzött, a tesztelések egyébként folyamatosan zajlanak. A vidéki idősotthonokban lévő magas betegszámmal kapcsolatos információkra pedig továbbra sem tudok reagálni

– közölte a polgármester, majd hozzátette:

– Ma az eredeti munkaterv szerint közgyűlést tartottunk volna, ami a veszélyhelyzetre tekintettel nem volt megtartható.

Székesfehérváron a pénteki napig összesen 141 személy esetében rendeltek el hatósági házi karantént, amelyben közülük jelenleg már csak 37 fő van. A többi személy esetében ez az intézkedés már megszűnt.

Városi ballagás, Sportmajális, Anyák napja

- Különleges hosszú hétvége lesz a következő: Sportmajális, városi ballagás és Anyák napja. Sajnos nem úgy, ahogy hagyományosan, de mindhárom jeles napra készülünk! A Sportmajális az online térbe költözik: jövő pénteken, május elsején 9.00–16.00 óra között online edzésbemutatók és sportfoglalkozások részese lehet minden mozogni vágyó a www.szekesfehervar.hu honlapon keresztül. Az egyes foglalkozások között szakemberek, edzők és sportolók adnak hasznos tanácsokat.

Az online városi ballagással és az Anyák napjáról történő megemlékezéssel kapcsolatban jövő héten jelentkeznek a részletekkel.

Hulladékudvar, fedél nélküliek

A polgármesterhez beérkezett rengeteg megkeresés kapcsán Cser-Palkovics András egyeztetett a Depónia Nonprofit Kft. ügyvezetőjével, május 11-től a Palotai út 139. alatti lakossági hulladékudvart, valamint a Csalai Hulladékkezelő Központot és hulladékudvart újra megnyitják a lakossági ügyfelek részére. A részletekről és a szabályokról jövő héten adnak tájékoztatást.

Az egyéni és közösségi védekezés veszélyhelyzeti programelemei között gondoskodunk a fedél nélküliekről is. Az utcán élő és a Kríziskezelő Központ utcai szolgálatával együttműködő hajléktalanok számára öthetes segítő programot indítunk: a heti teajárattal juttatunk el részükre konzerveket, maszkot és védőkesztyűt.

A segítséget kért idősekről, az önkéntesekről, az álláskeresőket érintő támogatásról további részleteket az a bejegyzésben olvashatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában