Koronavírus Fejérben

2020.05.03. 07:20

Folytatódnak a beruházások Enyingen

A városháza és az Enyingi Rendőrőrs épületének energetikai felújítása sikeresen, pozitív eredménnyel zárult, a kivitelezői munkálatok befejeződtek – tudtuk meg a városvezetőtől.

V. Varga József

A zöld város projekttel átalakul Enying látképe is

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A koronavírus-vészhelyzettől függetlenül a pályázatok megvalósítása nem került parkolópályára a mezőföldi városban, az aktuális munkálatok folytatódtak, folytatódnak, hiszen a beruházásokat be kell fejezni – mondta el lapunknak Viplak Tibor polgármester.

Balatonbozsokon folyamatban van a család- és gyermekjóléti központ felújítása, az építkezés ott sem állt meg a járvány miatt. Az épület a mai igényeknek megfelelő, korszerű helyszínt biztosít majd a központ munkatársai és ügyfelei számára.

A Zöld város, Enying projekt központi részéhez tartozó kivitelezési munkák kapcsán zajlik a közbeszerzési eljárás. Megkezdődött a tó kialakítása, de mivel a kivitelezés során felmerült akadály miatt tervmódosításra kényszerültek, a munkák kitolódnak. A zöld város projekt kibontásával – a terület fejlesztésével, az átjárhatóság biztosításával, a városkép alakításával és formálásával, valamint a turisztikai vonz­erő fokozásával – összeköttetést teremtenek a Batthyány-kastély és a szőlőhegy (Öreghegy) között. Mindezt a 19. századi polgári hagyományok megidézésével, adaptálásával.

A zöld város projekttel átalakul Enying látképe is
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Török Bálint utca folytatásában lévő kültéri útszakasz felújítására kiírták a kivitelező kiválasztására a közbeszerzési eljárást. Emellett előkészítik a Szabadi utca aszfaltozását is. Szerencsére nemcsak önkormányzati beruházások futnak a településen: folytatódik a Nemzeti Sportközpontok enyingi tan-

uszodájának építése is.

Lezárult az a 23 millió forint európai uniós támogatású projekt, melynek eredményeként kívül-belül megújult a kabókapusztai művelődési ház. Ezen belül megoldódott az épület energetikai korszerűsítése, projektarányos akadálymentesítése, valamint a fűtésrendszer cseréje is. A korszerűsítés során elbontották az elavult, faszerkezetű homlokzati nyílászárókat, helyettük fehér, hőszigetelt műanyag ablakokat, ajtókat építettek be. A belső tereknél a vizesblokknál bontottak, és új, akadálymentes mosdót alakítottak ki. Mivel az épület külső falai részben vályog elemekből épültek, ezért a falak külső hőszigetelését kőzetgyapotból készítették el. A meglévő csapadékcsatornák és függőeresz-csatornák helyett új, horganyzott csatornákat és lefolyókat szereltek föl. A felújítás során a funkcionális változásból adódó, és az új gépészeti rendszerekhez csatlakozó szükséges villamos átalakítás is megtörtént. Az épület körül új, térkő burkolatú járda készült, a bejáratokhoz vezető részeken akadálymentes vezetősáv kiépítésével.

– A jelenlegi rendkívüli helyzet miatt nehezebb a munkák szervezése, de mindettől függetlenül az önkormányzat a rá háruló feladatokat uralja, megoldja – tette hozzá Viplak Tibor polgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában