A családi köszöntést pedig hamarosan bepótolják

2020.05.20. 20:00

A nádasdladányi Gizi néni 90 esztendős lett

Simon Józsefné, Gizi nénit kilencvenedik születésnapja alkalmából Varga Tünde polgármester köszöntötte a napokban.

Siki Szabolcs

Kilencven esztendő – Gizi néni elfújta a gyertyát a születésnapi tortáján

Fotó: Siki Szabolcs

„Ez az emléklap hivatott kifejezni szépkorú polgáraink iránti tiszteletünket és hálánkat. Ebből az ünnepi alkalomból kívánok Önnek jó egészséget és további boldog éveket!” – szól Orbán Viktor jókívánsága. A kormányfő emléklapját az önkormányzaton keresztül kérhetik a kerek születésnapot ünneplő polgártársaink, a kézhez kapott levél kitöltésében Péter Gyöngyi segítette Gizi nénit.

A vendégfogadás kellemes időben a teraszon zajlott, így a születésnapos és látogatói is könnyűszerrel eleget tudtak tenni a koronavírus-járvány miatt elvárt szabályoknak. Az alkalomra nagyon készült Gizi néni, Gyöngyinek meghagyta: legyen minden az asztalon.

Kilencven esztendő – Gizi néni elfújta a gyertyát a születésnapi tortáján
Fotó: Siki Szabolcs

A miniszterelnök köszöntő sorait, valamint az önkormányzat képviselő-testületének jókívánságait Varga Tünde polgármester tolmácsolta. Ott volt a köszöntők között Buzás Lajosné Irén alpolgármester, a nyugdíjasklub vezetője és Nyári Károlyné önkormányzati képviselő is. Hajni, Gizi néni mondhatni mindennapos látogatója szintén a teraszon sür­gölődött, és átjött kedves szomszédasszonya, Dezső Jánosné Margit néni, aki büszkeséggel a hangjában jegyezte meg a krónikásnak: „Gizi nagyon szépen kézimunkázik!”

Simon Józsefné, Gizi néni 1957-ben Szomolyáról költözött Nádasdladányba, 1989 óta egyedül él. Dolgozott az erdészetnél, majd az inotai alukohóban, illetve az erőműben. Ötvenkét év munkaviszonyt követően az erőműtől jött nyugdíjba. Két gyermeke és négy unokája van. Jóska fia és családja Németországban él, évente háromszor szoktak hazalátogatni, sajnos most a fennálló rendkívüli helyzet miatt még nem tudtak jönni, de amint lehetőség nyílik rá, bepótolják a családi köszöntést.

Lassan évtizede már, hogy nem tud a kertben dolgozni, de még ma is naponta főz magára. Elégedett az életével – árulta el. A társaság hűtött pezsgővel koccintott Gizi néni egészségére, a születésnapi tortát Csíkvári Ágnes készítette.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában