Gazdaságilag nehéz helyzetből indulnak neki

2020.06.16. 14:30

A VVSI újra lendületbe jön

Nehéz helyzetből indul, de megtartotta pedagógusgárdáját és továbbra is tart ingyenes táborokat a Velencei-tavi Vízi Sportiskola (VVSI) az idei nyáron. A buszjáratra azonban már nem futja, amely ingyen hozta-vitte a gyerekeket.

S. Töttő Rita

A VVSI tavalyi tanévnyitója, amikor még gőzerővel zajlott az élet Fotó: Nagy Norbert (FMH-archív)

Fotó: NAGY NORBERT

– Amikor a vírushelyzet tudatosult bennünk, s megállt az élet az oktatás, a turisztikai és sportéletben, nekünk sem volt más választásunk, minthogy a ránk bízott gyerekek védelmében felfüggesztettük az edzéseket – mondta el kérdésünkre Deák Csaba, a VVSI ügyvezetője, annak apropóján, hogy kiadtak egy közleményt, melynek lényege, hogy a képzéseken felüli legtöbb pluszszolgáltatásukat az idei évben is megtartják, egy valamiről kellett anyagi okokból lemondaniuk: a buszjáratról, amely Székesfehérvárról és a tó környékéről hozta ingyenesen a gyerekeket az iskolába.

A VVSI tavalyi tanévnyitója, amikor még gőzerővel zajlott az élet
Fotó: Nagy Norbert (FMH-archív)

– A hozzánk járóknak számos pluszszolgáltatást nyújtunk: fizetjük a sportolók versenyengedélyeit, a versenyeken a szállást, étkezést, az ingyenes napközis tábort, de idén a buszjáratot nem tudtuk bevállalni, hiszen az elmúlt hónapok arról szóltak, hogy megtartsuk a pedagógusainkat, munkatársainkat, fenntartsuk az intézményt, megvédjük a rehabilitációs központunk lakóit, üzemeltessük a korai fejlesztő központot. Az egész éves sportolói tagdíjbevételünk nem fedezi azt, amit csak a buszjáratra kellene elköltenünk. És akkor a többi kiadásról még szó sem esett. A célunk most az, hogy a járvány miatt megrendült gazdasági helyzetben is magas szinten tudjunk tovább dolgozni – fogalmazott az igazgató, hozzátéve, hogy a kényszerszünet alatt sem tétlenkedtek:

– Amikor a szigorítások enyhültek, azonnal minél szélesebb körűen próbáltuk a vizet elérhetővé tenni a nálunk sportolók és vendégeskedők számára. Ezért a közösségi helyeket a mai napig kiemelten fertőtlenítjük, fertőtlenítőszerekkel és ózongenerátorokkal egyaránt. Amíg nem volt lehetőségünk vendégeket fogadni és edzéseket tartani, számos fejlesztést, illetve újjáépítést végeztünk. A vitorlásaink számára a kikötők megújítása zajlik épp, melyet idén év végére fejezünk be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában