Nemcsak rendezett, de világosabb is lett

2020.06.29. 07:35

Ha valamibe a sáregresiek belekezdenek, az valószínűleg jó véget ér!

Ilyen volt a legutóbbi közös akció is: a temetőrendezés. Az eseményt az egyházak és az önkormányzat hirdette meg, a község lakosságához pedig elért a felhívás.

Szanyi-Nagy Judit

Nem kis munka zajlott a temetőben Fotó: A szervezőktől

Legalább harmincan – óvodáskorútól a hetvenévesig – láttak neki a temető karbantartásának, takarításának. – Mindenki megtalálta a magának való munkát, tevékenységet – kezdett az értékelésbe Albertné Tiringer Mária polgármester. – Az előzetes tervünk sikerült: felszámoltuk a nem kijelölt hulladéklerakó helyeket, valamint a régi temetőrész bokrait, cserjéit is rendeztük. Ezáltal a terület szépen kivilágosodott, ott könnyebb közlekedni. Emellett a nagy területet lekaszáltuk, szépítettük a tuják, fák környékét, és levágtuk, gyűjtőbe helyeztük a lelógó, kilógó ágakat – részletezte az elöljáró.

Nem kis munka zajlott a temetőben Fotó: A szervezőktől

A munkát szombat reggel 8 óra körül kezdték, s egészen 11 óráig – amikor a déli napsütésnek nagy ereje volt már – meg sem álltak. Az erőt harapnivalóból és frissítőből merítették – valamint egymásból, a közös, jó hangulatú, produktív időtöltésből. Mindenki célja egy volt: a síremlékek megközelíthetőbbek legyenek, a temető rendezettebb képet adjon. A résztvevők nem figyelték a felekezeti hovatartozást, oda mentek, ahol dolgozni kellett – akár a saját, akár a szervezők eszközeivel (fűrész, kasza, traktor, seprű). A végén megállapodtak: folytatják!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában