Koronavírus Fejérben

2020.07.22. 07:05

Alacsony a koronavírus-koncentráció Fehérvár szennyvizében

A megyeszékhely szennyvizében a koronavírus-koncentráció alacsony, derült ki az NNK honlapján július 16-án nyilvánosságra hozott mérési eredményből.

Sági Zoltán

Fotó: pixabay.com

A székesfehérvári szennyvíztelepet is felkeresték a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) munkatársai, hogy mintát vigyenek magukkal a SARS-CoV-2 vírus esetleges jelenlétét kimutató elemzésre. A fehérvári mintavételezést megelőzően az ország 17 további nagyvárosában már egy héttel korábban megtörtént a minták begyűjtése. A július 15-én nyilvánosságra hozott 27. heti eredmények teljesen egybevágnak a másnap publikált fehérváriakkal. Az ország megyeszékhelyein mindenütt alacsony a víruskoncentráció a szennyvízben. A SARS-CoV-2 vírus az esetleges megbetegedés tüneteinek megjelenése előtt ürülni kezd a szervezetből. A mostani eredmények alapján, így az NKK, jelentős COVID19-betegszám-emelkedés a következő 1-2 hétben nem várható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában