közművezeték-rekonstrukció

2020.09.23. 07:45

Hogy jobban folyjon – Még egy hónap munka a Pilinszky téren

Egy hónapon belül lesz kettő olyan nap, amikor munkaidőben nem lesz vezetékes ivóvíz a Pilinszky tér környékén.

Majer Tamás

Egy ponton a térköves járdán halad a munkavégzés helyét kikerülő ideiglenes út

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– A Pilinszky téren egy közművezeték-rekonstrukció zajlik, amelynek tervezett befejezési határideje október közepe. A műszaki átadás-átvétel várhatóan október végéig lezárul. Addig ez egy munkaterület, a kivitelezés befejezését követően lesz majd látható, hogy milyen helyreállítási munkálatok szükségesek – tájékoztatott a polgármesteri hivatal.

No, aki mostanság autóval áthajtott a Pilinszky téren, túl a 9. lépcsőház magasságán, láthatta, egy ponton a térköves járdán halad a munkavégzés helyét kikerülő ideiglenes út. A tapasztalat szerint működik a megoldás.

– A burkolat-helyreállítási munkák után minden bizonnyal ez az állapot megszűnik, visszaáll az eredeti közlekedési rend – válaszolta lapunknak a Fejérvíz. Ők mint szakkivitelező vesznek részt a június közepe óta tartó projektben.

Egy ponton a térköves járdán halad a munkavégzés helyét kikerülő ideiglenes út
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Az új vezetékszakasz üzembe helyezését a Fejérvíz Zrt. munkatársai fogják elvégezni. Ez várhatóan két napot vesz majd igénybe, és munkaidő (8–16 óra) alatti vízhiánnyal jár – tudatták.

Még nincs konkrét információ arról, mikor várható ez a vízhiány. A vizes cég jelezte, hogy a munkavégzés megkezdése előtt 72 órával értesítik a fogyasztókat. Érdemes lesz figyelni honlapjukat, közösségi oldalukat. Amikor nem lesz vezetékes, akkor lajtos kocsikból adnak ivóvizet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában