Mintegy kéttucatnyi ételt készített el

2020.09.25. 15:49

Most a Buday főzött Lajoskomáromban: egészséges ételeket!

Csicseriborsó, olívaolaj, hagyma, fagyasztott eper és fehérrépa. Nem kell megijedni, ezek a hozzávalók nem mind egyben képezték egy étel alapját!

Szanyi-Nagy Judit

Nemcsak nézni, de még kóstolni is lehetett!

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Mintegy kéttucatnyi ételt készített el Lajoskomáromban Buday Péter mesterszakács, séf, címzetes főiskolai tanár. Amint az adott étel lekerült az egykori moziépületben a „gyártósorról”, máris a résztvevők kezébe érkezett, hogy ők első ízben ki is próbálhassák a finomságot. A konyhai eszközöket a séf hozta magával, az alapanyagokat tartalmazó listát azonban kiadta a szervezőknek: azon 1 kilogramm hús, illetve 20–25 kilogramm zöldség és gyümölcs szerepelt.

Nemcsak nézni, de még kóstolni is lehetett!
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– A mostani alkalom egy ötéves pályázat kifutószakaszát képezi, ennek keretében volt vendégünk Lajoskomáromban Vujity Tvrtko és Bagdy Emőke is. Erre az évre két előadásunk maradt, az egyik a mostani alkalom, a következő pedig szeptember 29-én esedékes. Akkor Kozma-Vízkeleti Dániel kiképző család-pszichoterapeuta és klinikai szakpszichológus tart előadást – értesültünk a szervező Lajoskomáromi Ifjúsági Közhasznú Egyesület (LIKE) elnökétől, Banász Ádámtól.

A járványhelyzet miatt három hónappal tolták ki a pályázat megvalósításának határidejét – vagyis március 31-ig –, ők pedig nem mertek kockáztatni, ezért érik most egymást sűrűn a lajoskomáromi események.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában