Modern tantermek és közösségi tér épül

2020.09.11. 07:00

Tartható a tervezett kivitelezési határidő a Szent Imre Általános Iskola és Óvoda épületénél

Javában zajlanak a kivitelezési munkálatok a Szent Imre Általános Iskola és Óvoda épületén belül és kívül egyaránt. Ennek okán pénteken 8 és 16 óra között a Várkörúton és a Budai úton változik a forgalmi rend.

Héjj Vivien

Jövő áprilisra elkészül a nagyszabású felújítás

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Tavaly áprilisban vette kezdetét a munka, melynek során az épületegyüttes kívül-belül megújul. Mivel műemlék ingatlanról van szó, az épület külső megjelenése az utca felől nézve alapvetően nem változik, ellenben a falakon belül jelentős fejlesztések zajlanak.

– Az év nagyobb részében a vírus miatt távol volt a tanulóifjúság és a tanári gárda is: zavaró tényező nélkül dolgozhattak a kivitelezők. A tanévnyitó szentmisénken a kivitelező képviselője is megerősítette, hogy jövő év április végére teljes egészében elkészül az épület – beszélt a jelenlegi állapotról lapunknak Csák Lajos igazgató.

A tetőszerkezet teljesen újraépült már, az energetikai beruházás – ablakcsere, radiátorok zárhatóvá tétele, napelemek felszerelése – is megtörtént. Az összes betonozás, födémkialakítás a végéhez ért, a termek belső falmunkái, a gépészeti és egyéb finom munkálatok pedig az elkövetkező hónapok feladatai között vannak.

Jövő áprilisra elkészül a nagyszabású felújítás
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Öt új tantermet alakítanak ki az egykor padlásként szolgáló térben, ahol nagy üvegfelületek biztosítják a természetes fény beáramlását. Emellett három, már meglévő terem teljes egészében megújul, így összességében nyolc korszerű és modern tanterem áll majd a tanulók és a tanárok rendelkezésére.

– A folyosóvégek lezárása mellett akadálytalanul folyik az oktatás és a kivitelezés is. Hátra van még az új udvar építése, és az ezzel egy szintbe kerülő közösségi terem végleges kialakítása, ami alapvetően egy görög színházra hasonlít majd – tette hozzá Csák Lajos.

Daruzási munkák miatt pénteken 8 és 16 óra között változik a Vörösmarty tér irányába menő forgalom rendje. A Várkörútról nem lehet a Budai útra jobbra kanyarodni. A Budai úton a belváros irányába haladók pedig nem tudnak a Várkörút–Prohászka Ottokár utca csatlakozásában egyenesen továbbhaladni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában