Magyar Falu program

2021.01.19. 14:30

A mátyásdombi óvoda hármas korszerűsítése

A Magyar falu program keretében nyertünk el 18 millió forintot az óvoda konyhájának teljes felújítására – mondta el Lelkes Tibor polgármester.

Majer Tamás

Juhász Istvánné és Lelkes Tibor az óvoda konyhájában

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A mátyásdombi óvodában nemcsak a 24 óvodásnak, hanem időseknek is főznek, ezen keresztül biztosítja a község az idősek étkeztetését. Tíz-tizenkettő emberről van szó, van köztük, aki szociális alapon jogosult ilyetén segítségre, más fizet a szolgáltatásért.

A beruházás az óvoda nyári szünetében valósul meg. – Teljesen átépül a konyha, az egyik közfal arrébb kerül, megváltozik a helyiség belső elrendezése – tudtuk meg Lelkestől.

A község önkormányzata önerőből biztosít majd új főzőeszközöket a konyha részére.

Juhász Istvánné Jutka, az óvoda megbízott vezetője hozta tudomásunkra, hogy a Gyermekvilág Mátyásdomb Alapítvány egyik támogatási kérelme is sikeres volt, ez is az óvodát szolgálja. Kétmillió forint jut az alapítványon keresztül az óvoda csoportszobájának megújítására, új berendezések, asztalok, székek, illetve evőeszközök, tányérok, függönyök, szőnyegek vásárlására.

– Megérett erre az intézmény – mondta a pedagógus.

– Szerencsés nehéz helyzetbe kerültünk az óvodával kapcsolatban: van egy korábbi nyertes pályázatunk is, amely elakadt, ám most ismét zöld utat kaptunk, az is az óvoda felújítására fordítható: napelemre, hőszigetelésre – adott tájékoztatást Lelkes Tibor.

Juhász Istvánné és Lelkes Tibor az óvoda konyhájában
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Ez az energetikai fejlesztés szintén majd a nyár folyamán zajlik le. – Ez egy 80 millió forintos támogatás, amelyből 23 millió forint fordítható az óvoda épületére – tette hozzá.

A mátyásdombi iskola és polgármesteri hivatal épülete is eme energetikai keretből korszerűsödik idén. Ismert, évek óta nem működik már iskola a településen, üres az épület, kihasználatlan. Az biztató, hogy jut rá fejlesztési forrás, nem hanyagolja el az állam, s nem hanyagolja el az önkormányzat sem. Az iskoláról szólva Lelkes Tibor úgy fogalmazott – az önkormányzat nevében szólva –, hogy nem tettek le róla. Szeretnék, hogy a jövőben újra működhessen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában