parkosítani is fognak majd

2021.03.03. 07:30

A kamerák is figyelnek a Mancz János utcában és a Szedreskertben

A közeljövő tervei között szerepel egy parkoló és egy játszótér kialakítása, emellett a térfigyelő kamerák száma is bővülni fog a lakók komfortérzetének javításáért.

Héjj Vivien

Játszótérfejlesztés és parkolóépítés is várható a közeljövőben

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Mint azt már rendszeres olvasóink megszokhatták, a székesfehérvári választókörzeti helyszíni bejárások eredményéről lapunk rendre hírt ad. Ezúttal a II. választókörzet került sorra – Szedreskerttől Vízivárosig –, ahol a közelmúltban már számos projekt sikerrel zárult.

Az Arany János Általános Iskola külső felújítása, tetőcseréje befejeződött, emellett a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában okostantermet adtak át a közelmúltban. Jelenleg nagy erőkkel zajlik a Szekfű Gyula utcai rendelőintézet felújítása.

A jövő terveiről a helyszínen egyeztetett Cser-Palkovics András polgármester és Kovács Zsoltné, a választókerület önkormányzati képviselője.

– A Rákóczi út 20. előtti téren egy ligetet szeretnénk létrehozni. Felújítjuk a járdákat is, de a helyszín igazi szépségét a platánfák adják. A tervek és az anyagi források is rendelkezésre állnak, így hamarosan a kivitelezés is elindul. Ősszel a Semmelweis utcai tízemeletes épület mögött egy murvás parkolót kívánunk létrehozni, itt a közművek cseréje is megtörténik. A parkoló mögé egy bekerített játszóteret is szeretnénk tenni a mostani elszórt játszótér helyett. Ennek tervezése és a lakók megkeresése még zajlik – fogalmazott Kovács Zsoltné.

Játszótérfejlesztés és parkolóépítés is várható a közeljövőben
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A távolabbi tervekben szerepel a Rózsaliget szebbé tétele.

– Itt nagyon régi rózsatövek vannak beültetve, szeretném, ha azok megújulnának, illetve a híd előtti részen térköves bekötőút lenne a savanyúvíz irányába. A mostani régi murvás utat folyamatosan javítanunk kell, ezért a térkövezésre nagy szükség van. Emellett a kút fölötti pergolák is cserére szorulnak. Ez egy nagy volumenű projekt lenne, ezért ha akár csak szakaszosan is, de tudnánk valamit újítani, már az is nagyon sokat változtatna az összképen – tette hozzá a képviselő.

A közeljövőben újabb térfigyelő kamerákat is kihelyeznek, ezek többsége a Mancz János utcában kap helyet, ki­sebb része a Szedreskerti lakónegyedbe kerül a lakók komfortérzetének javítása érdekében. Előbbi területen a polgárőrség és a rendőrség szakemberei is fokozott jelenlétet biztosítanak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában