Modernizálják az intézményt

2021.03.16. 07:15

A Szent Imre-iskola megújult környezetben várja régi és új tanulóit

Nagy volumenű változások zajlanak a székesfehérvári Szent Imre Általános Iskola és Óvoda intézményében. A képzés mellett az iskola épülete is modern megoldásokkal bővül.

Baráth Eszter

Csák Lajos büszkén mutatta az új tantermek digitális tábláit

Fotó: Pesti Tamás / FMH

Arról korábban beszámoltunk, a székesfehérvári Szent Imre Általános Iskola és Óvoda néhány éven belül elindítja első gimnáziumi osztályát. Korábban a szülők közül is sokan érdeklődtek a középiskolai képzés iránt, valamint a fenntartónak is régi álma volt a bővítés – mondta Csák Lajos, az iskola igazgatója.

Az intézményvezető kiemelte, ha minden szükséges engedélyt időben megkapnak, a következő tanévben megkezdődhet a gimnáziumi jelentkezés, majd a 2022/2023-as tanévben elindulhat az első osztály. Az iskolába minden tanulót várnak, így megszervezik a belső átjelentkezést és a külső felvételit is.

– A katolikus értékrend átadása rendkívül fontos, melyet az iskola hamarosan hároméves kortól egészen az érettségiig biztosít majd, ugyanakkor úgy vélem, csak ezzel nem tudjuk fenntartani magunkat – emelte ki az igazgató. Éppen ezért a középiskolai osztályokban nagy figyelmet kap majd az idegen nyelv és az informatika oktatása. Az intézményvezető szerint Székesfehérváron van helye egy új gimnáziumnak, hiszen a túljelentkezés miatt sokan nem tudnak bekerülni azokba az iskolákba, ahol ma is hasonló oktatás folyik.

Csák Lajos büszkén mutatta az új tantermek digitális tábláit
Fotó: Pesti Tamás / FMH

Az iskola épületének felújítása több éve zajlik, ami nem meglepő a jelentős változások láttán. Csák Lajos elmondta, az intézményben hatalmas munkálatok folynak jelenleg is. A tető és a födém már egész szerkezetében megújult, amit napelemekkel is felszereltek. Új szintet építettek, melyben tanári szoba és a gimnáziumi osztályok számára kialakított tantermek kaptak helyet. Az átalakítás során felhúztak egy teljesen új, négy emelet magas lépcsőházat lifttel kiegészítve, mely jelentősen megkönnyíti majd az iskolán belüli közlekedést. Korábban nagy hiányt jelentett az intézményben a megfelelő közösségi tér, amely most kialakításra került – emelte ki Csák Lajos igazgató.

A modern megoldásnak köszönhetően az udvarból nem veszítettek területet, hiszen az alá lett süllyesztve az aula, ahova a mennyezeten kivezetett fénycsatornáknak köszönhetően természetes fény is jut. Kialakításra kerül egy padokkal is ellátott szabadtéri tanterem, ahol a diákok a friss levegőn vehetnek részt a tanórákon, a szünetekben pedig a mellé készülő kis kalandpark lehetőségeit élvezhetik.

Az intézmény felújítására azért is nagy szükség volt, hogy megfelelő körülmények között hamarosan elindulhasson a Szent Imre Általános Iskola és Óvoda gimnáziumi oktatása is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában