fejlesztés

2021.03.02. 15:20

Körforgalmak épülnek Dunaújvárosban

A jövőben két körfogalommal és más fejlesztésekkel javulhat a közlekedés a dunaújvárosi vasútállomás közelében.

Baráth Eszter

A Budai Nagy Antal és a Dózsa György út kereszteződése kritikus pont a közlekedésben

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A vasútállomástól nem messze fekvő Dózsa György út és a Budai Nagy Antal út kereszteződése Dunaújváros egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontja. A számtalan busz, autó és teherautó által igénybe vett útszakasz nemcsak zsúfolt, de a nagy forgalom miatt veszélyes is a közlekedés részvevői számára.

A Budai Nagy Antal és a Dózsa György út kereszteződése kritikus pont a közlekedésben
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Ezért a város az egyik pályázati támogatásból származó forrásból a területen két körforgalmat alakít ki. A beruházás, mely idén elkezdődik és vélhetően ebben az évben be is fejeződik, 860 millió forintba kerül majd. A fejlesztésnek köszönhetően a csomópont sokkal biztonságosabbá válhat, hiszen a körforgalmak nemcsak lassítják, de irányítják is a forgalmat.

Annak érdekében, hogy a városrészben a nagy forgalom miatt előforduló balesetek kockázatát csökkentsék, új buszmegálló, gyalogátkelőhely és bicikliút kialakítása is a tervek között szerepel. Így a jövőben várhatóan nagyobb biztonsággal közlekedhetnek a gyalogosok és a kerékpárosok is Dunaújváros ezen területén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában