Frissen Fejérből

2021.04.26. 14:25

Cser-Palkovics András: „Szabadság nincs felelősség nélkül”

A polgármester a közösségi oldalán hívja fel a figyelmet arra, hogy van okunk az optimizmusra ám továbbra is fontos, hogy tartsuk be a szabályokat, hiszen ahogy ő fogalmaz: szabadság nincs felelősség nélkül, jog nincs kötelezettség nélkül!

feol.hu

20210120 Székesfehérvár, Cser-Palkovics András, interjú, éves költségvetés. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei HÍrlap

Fotó: gaborfeherphoto

A polgármester teljes bejegyzését változtatás nélkül közöljük:

2010-ben az volt az egyik legfontosabb, közös célunk, hogy élettel töltsük meg a városunkat, hogy erős, pezsgő, összetartó közösséget építsünk. Azt hiszem, hogy 11 év alatt hatalmasat léptünk előre, szép, hangulatos, élvezhető, de élhető városban élünk. A felújításoknak, a rendezvényeknek és az éttermeket, kávézókat, cukrászdákat, közösségi helyeket üzemeltető vállalkozó szellemű embereknek köszönhetően új élet költözött a városunkba. 10 évnyi sikeres építkezést függesztett fel ez a koronavírusnak nevezett átok és a miatta szükséges korlátozások. A szürke hetek és hónapok idegesítettek és lehangoltak mindannyiunkat, természetes, hogy mindannyian vágytunk már az élet természetes örömeire, az élményekre, szabadságra.

Most érezzük igazán, hogy mennyire fantasztikus dolog az utóbbi, de kérek mindenkit, hogy soha se feledjük: szabadság nincs felelősség nélkül, jog nincs kötelezettség nélkül! A szabadság helyét nem veheti át a szabadosság. Van okunk az optimizmusra, mert nemzetközi összehasonlításban is jól állunk az oltással. Rengeteg ember megfeszített munkájának, az oltási programnak, a vakcinabeszerzésnek és nem utolsósorban a számos regisztrálónak köszönhetően kezdődhetett el most az újraindítás. Közel vagyunk már a 4 milliós küszöbhöz is, aminek átlépésével újabb részeit kapjuk majd vissza az életünknek. A jó irányt azonban tartanunk kell, és ez közös feladatunk. A járványnak még sajnos közel sincs vége, a koronavírus itt van közöttünk, vele a még mindig magas betegszám és vele a veszély is. Annak a veszélye is, hogy elveszítjük a csak most visszaszerzett szabadságunkat. Tudom, hogy rengetegen örültek a lazításoknak és éltek a lehetőséggel, de kérem ne feledjük el, hogy továbbra is vigyáznunk kell egymásra! A sokhónapos munka és kitartás akkor nyeri el végső jutalmát, ha mindannyian teszünk érte. Ha így lesz, akkor minden esélyünk megvan egy szép, vidám és békés nyári időszakra. Kérem tehát, hogy tartsuk be a szabályokat, viseljük a maszkot, tartsuk a védőtávolságot, tünetekkel semmiképp ne menjünk közösségbe és tartsuk be a higiéniás szabályokat.

Aki pedig esetleg még nem tette meg, regisztráljon a védőoltásra! Úgy vélem mindenki láthatja, hogy van értelme. Vigyázzunk egymásra továbbra is, százezren egy csapatban!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában