Frissen Fejérből

2021.04.14. 15:30

Kamaszoknak szóló hasznos köteteket juttatnak el minden fehérvári iskolába

Kamaszoknak szóló hasznos kiadványokkal gazdagodnak a székesfehérvári általános iskolák. Az önkormányzat és a tankerület koordinálásával ezen a héten minden intézménybe eljutnak a könyvek.

Héjj Vivien

A kimondottan kamaszoknak szóló könyvköteteket Deák Lajosné és Lehrner Zsolt adta át Nagyné Mészáros Beátának és Lórodi Katának

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A napokban valamennyi általános iskolába eljutnak azok a könyvadományok, amelyek az egyik fehérvári magánorvosi központ és egy könyvkiadó felajánlásának köszönhetően érkeztek. Valamennyi általános iskola – szám szerint 19 – közel 100 ezer forint értékben kap a Kétbalkezes kamaszlányok kézikönyve 2.0 és a Kamaszkassza zsebpénzügyi kézikönyv példányaiból.

A kimondottan lányoknak szóló kiadvány rajzokkal, fotókkal gazdagon illusztrált, a benne lévő érdekességek nagy segítséget nyújthatnak a folyamatos változásokat megélő olvasóknak. A kamaszok tippeket találnak többek között a szépségápolás, a főzés és a környezettudatosság témakörében. A másik, pénzügyekkel foglalkozó kiadvány mindkét nemnek hasznos olvasmányként szolgál, tudatosságra sarkall, hogy a kiskamaszok is elérhessék céljaikat, vágyaikat.

Az első adag könyvet – melyet a járványhelyzetre tekintettel ózonizáltak is – a Hétvezér Általános Iskola kapta. Ezeket Deák Lajosné önkormányzati képviselő és Lehrner Zsolt alpolgármester adta át.

A kimondottan kamaszoknak szóló könyvköteteket Deák Lajosné és Lehrner Zsolt adta át Nagyné Mészáros Beátának és Lórodi Katának
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Az intézmények szabad felhasználásra kapják a köteteket, ez azt jelenti, hogy tanulmányi versenyek jutalmaként, és a könyvtár bővítésére is használhatják – mondta az átadón Deák Lajosné képviselő, aki elmondta, a köteteket barátnője kamasz gyerekein „tesztelte”, akik örömmel és kíváncsisággal tanulmányozták a számos érdekességet és hasznos tanácsot felvonultató könyvköteteket.

– Már egy éve, hogy ezek a gyermekek a járványhelyzet miatt „bezárva” élik mindennapjaikat, barátok és kortárs kapcsolatok nélkül. Ezért is fontos, hogy minden lehetséges eszközzel segítsük őket – tette hozzá a képviselő.

Lehrner Zsolt alpolgármester kiemelte, az elmúlt egy év mind a diákok, mind a pedagógusok számára új kihívásokat hozott. A napi tananyag oktatása és tanulása mellett komoly felkészülést igényel a különböző tanulmányi versenyek szervezése, az azon való részvétel. Online tanulással jól tanulni még nehezebb.

A köteteket Nagyné Mészáros Beáta, a Hétvezér Általános Iskola igazgatója, és Lórodi Kata intézményvezető-helyettes vette át az iskola kapujában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában