kirándulás

2021.05.01. 20:32

Több Olvasónk is Monspart Sarolta emlékére túrázott szombaton

Hölgyek gyülekeztek a szabadbattyáni sportpályánál, a fitneszparknál szombaton délután a Monspart Sarolta-emléksétára. Volt, aki kerékpárt tolt maga mellett, volt, aki nordic walking botot ragadott. A Kuntova felé indult a menet, irányba véve a Goda dűlőt. Oda-vissza 5 kilométert sétáltak a résztvevők a szabadban, kellemes időben.

V. Varga József

A battyáni túrázók a Kuntova felé indultak szombaton délután

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Szabó Ildikó polgármester tavaly nyáron lett tagja a Monspart Sarolta által alapított Országos Gyalogló Idősek Klubjának – mozgási lehetőséget keresve a nagyközség lakosainak.

– Saroltát a fitneszparkunk múlt évi avatására vártuk Szabadbattyánba, de sajnos betegsége miatt le kellett mondania a látogatást – mondta a faluvezető. – Most ezzel az emléksétával búcsúzunk tőle. Nélküle indulunk útnak, nélküle megyünk tovább, de mindig velünk lesz!

A polgármester újkori hagyományteremtésről is szólt rövid köszöntőjében, a gyaloglások folytatódnak, melyekre majdan mindenkit várnak, nemcsak az idősebbeket, de a fiatalokat is.

Monspart Saroltára, az első magyar világbajnok tájfutóra, a hazai amatőr futóélet egyik legnagyobb alakjára – aki 2020. április 21-én lett hivatalosan tagja a Nemzet Sportolói társaságnak – korábbi munkatársa, a hét éve Szabadbattyánban élő Szelier Andrásné Ági emlékezett. Ági népegészségügyi területen folytatott tevékenysége idején ismerkedett meg Monspart Saroltával, a munkatársának mondhatta, sőt, a barátjának tudhatta, számos programot szerveztek közösen a megyében, a megyeszékhelyen.

A battyáni túrázók a Kuntova felé indultak szombaton délután
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Saci igazi harcos, igazi küzdő volt – hangsúlyozta Szelierné Ági. – Nem sajnáltatta magát egy pillanatra sem, összes energiáját az egészségvédelem, az egészségfejlesztés és a sport népszerűsítésére fordította. Betegségéről nem szeretett beszélni, mindig optimizmus sugárzott belőle. Legutóbb Csőszön, az iskola egészségnapjának díszvendégeként köszönthettük.

– Utolsó üzenete március 18-áról való – folytatta Monspart Sarolta korábbi munkatársa. – Így szólt: „Ági! Nem tudok mit mondani, már a célegyenesre állított a Jóisten. Szia! Saci”… Jómagam sem tudok mást mondani: Szia, Saci! Nyugodj békében!

Szabó Ildikó polgármester csütörtökön, lapunkon keresztül Fejér megye lakóihoz fordult: arra kért és buzdított mindenkit, hogy gyaloglással, sétával emlékezzünk május elsején Monspart Saroltára. Felhívásához a Fejér Megyei Hírlap is csatlakozott, arra kérve a kirándulni, gyalogolni indulókat, hogy fotókkal, szelfikkel örökítsék meg a szombati sétát, és küldjék el azokat a [email protected] címre, Túra Monspart Sarolta emlékére megjelöléssel!

Beérkezett fényképek

Edináék Bakonybélben túráztak, és a képek alapján igen jól érezték magukat:

Viki kutyusaival állt a kamera lencséje elé:

Fotó: Olvasó / Viki

Zoltán megörökítette a mai túraútvonalukat, melyet az alkalmazása rögzített:

Fotó: Nagy Zoltán Péter / Fejér Megyei Hírlap

Katalin pedig Pusztavámon, a Malomerdőnél készített képeket túratársaival:

Fotó: Katalin / Olvasó
Fotó: Katalin / Olvasó
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában