Frissen Fejérből

2021.07.08. 07:05

Több lánglovaggal és mentővel is találkoznak Pázmándon a gyerekek

Tizenkettedik alkalommal húzták fel a tűzoltótábor zászlóját, az igényesen kiépített szertár területén, a teraszon, ahol idén csaknem ötven kis nebuló indult egyhetes tűzoltó kalandjára Lőrincz Kati, Domak Zsuzsa, Pintér Nikolett és Füzesi Andrea felnőtt kíséretében.

E. Várkonyi Péter

Tartalmas és izgalmas egy hét áll a rendelkezésükre

Fotó: E. Várkonyi Péter

Az igen tartalmasnak és izgalmasnak is mondható egy hét alatt a kisdiákoknak rendőrségi kutyás bemutatót tart Izsányi Tibor rendőr, spániel kutyájával. Egy fotóriporter képein, előadáson ismerhetik meg a pázmándi önkéntes tűzoltók bevetéseit. Ellátogatnak Fehérvárra a hivatásos tűzoltókhoz, majd ezen a napon kisvasúttal városnéző körútra is indulnak. A hét egyik napján felkeresik a veszprémi városi tűzoltókat, és ugyanitt az állatkertet is megtekintik.

Tartalmas és izgalmas egy hét áll a rendelkezésükre
Fotó: E. Várkonyi Péter

A zsúfolt programokkal teli héten sorra kerül majd Budapesten a Ferihegyi repülőtér tűzoltósága és a reptér életének megtekintése. A tábor zárónapján Pápai Imre vezető mentőtiszt mesél majd a mentők hivatásáról, később tűzvédelmi bábelőadást nézhetnek a Babos Bábos Társulattal. A tábort az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Pázmánd látványos bemutatója zárja. Egy ilyen mozgalmas hét után a gyermekek bizonyára nagy élményekkel térnek haza a tizenkettedik ünnepélyes zászlólevonás után.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában