Frissen Fejérből

2021.10.08. 07:02

Október végén lejárnak a parkolóbérletek Fehérváron

A hónap hátralévő részében még ügyintézés nélkül parkolhatnak azok, akik a 2020-as esztendőben éves parkolóbérletet vásároltak. Az ügyintézést azonban nem érdemes az utolsó pillanatig halogatni.

Héjj Vivien

A Városgondnokság parkolási osztályán nagy volt az aktivitá

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Parkolás szempontjából a tavalyi és az idei év is sok könnyebbséget hozott, 2020 áprilisától egészen 2021 májusának második feléig ingyenesen használhatták a közterületi parkolókat az autótulajdonosok.

2021. május 23-ától aztán megszűnt a mentesség, újra munkába álltak a parkolóautomaták, és ismét kikerültek a szélvédő mögé a korábban megváltott bérletek. Azoknak, akik a 2020. évre teljes éves bérletet vásároltak, akkor nem volt teendőjük, hiszen azok érvényességét 2021. október 31-éig meghosszabbították.

A lejárat ideje azonban hamarosan eljön, így a cseréről érdemes mielőbb gondoskodni, elkerülve a kígyózó sorokat. Arról, hogy az október végén érvényüket vesztő bérletek helyett hogyan és milyet vásárolhatunk, későbbi számunkban részletes tájékoztatást adunk.

Bérletvásárláshoz szükség lesz a jármű forgalmi engedélyére, illetve a lakcímet igazoló hatósági igazolványra. Továbbra is érvényes szabály, hogy lakossági parkolóbérlet kizárólag saját tulajdonban lévő vagy üzemben tartásban lévő személygépjárműre, illetve kistehergépjárműre adható ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában