Zenével egybekötött irodalmi est

2021.12.15. 16:00

Lezárult a Vörösmarty Mihály Könyvtár vers- és novellaíró pályázata

Lezárult a Vörösmarty Mihály Könyvtár vers- és novellaíró pályázata, a legjobb művek alkotói díjazásban részesültek. A beérkezett írások egy része a Budai Úti Tagkönyvtár üvegportálján létrehozott „ablakkiállításon” olvasható.

Héjj Vivien

Több alkotó könyvjutalmat is hazavihetett

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Adventi csillagok címmel hirdetett vers- és novellaíró pályázatot a Vörösmarty Mihály Könyvtár Budai Úti Tagkönyvtára. A pályázat részeként arra kérték az alkotókat, írásban jelenítsék meg, mit jelent számukra az advent, mitől olyan misztikus és csodákkal teli időszak ez az emberek életében. Az elkészült írásokban felszínre törtek álmok és vágyak, szerepet kapott a barátság, a szeretet és a család fontossága. Minden, amit magában hordoz az ünnep. 

A pályázatra 147 írás érkezett, ezek közül háromtagú szakmai zsűri választotta ki a legjobb alkotásokat. A telt házas díjátadó esemény első felében Horváth Irma és Kuharik Tamás fehérvári alkotók megzenésített verseit adták elő. 

A zsűri értékelése alapján vers kategóriában első helyen végzett Fábián Krisztina, a második Pödör György lett, a harmadik legjobb alkotás pedig Smitnya Enikő tollából ered. Különdíjat kapott Barta Gigi és Déri Anna. 

A novella kategóriában indulók közül Varga Alexandra érdemelte ki az első helyet. A képzeletbeli dobogó második és harmadik fokán Váczi B. Nikoletta és Radnóti Anita állhatott. Különdíjban részesült Verba Adrienn és Erdélyi Anika, valamint gyermekkülöndíjat vehetett át Boda Lara. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában