Csörgés-zörgés

2022.03.02. 07:10

Jöjjön a tavasz! Vígan intettek búcsút a télnek Gyúrón

Vígan intettek búcsút a télnek, számolt be Hársfalvi Mária, a Gyúrói Faluház és Könyvtár vezetője.

Kecskés Zoltán

Forrás: Pexels

– Vidám hangulatú délutánt töltöttünk együtt szombaton a faluház udvarán. Az első alkalommal, de hagyományteremtő céllal megrendezett tavaszváró ünnep egy zajkeltőeszköz-készítő foglalkozással indult, amelyen üdítősdobozból készítettünk színes csörgő-zörgőket. Majd Lábady Somának, Péter Szabolcsnak és Fazekasné Domak Anikónak köszönhetően zenés, a Gyúrói Dalolók által pedig éneklős, a hozott és készített kereplők, csörgők segítségével pedig zajos felvonuláson riogattuk a telet – kezdte beszámolóját, majd az esemény fénypontjára is kitért.

 

– A faluházhoz visszaérve elégettük a telet, a hideget, a rontást és a rossz dolgokat jelképező kiszebábut, a kötényében pedig a gondűző cédulákat, amit a jelenlévők vetettek papírra. Ezt követően a nyugdíjasklub tagjai jóvoltából finom fánkot kóstolhattunk, de zsíroskenyérrel és teával is készültünk. A télűzést, úgy tűnik, még gyakorolnunk kell, de jövőre újra próbálkozunk! – zárta gondolatait.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában