Frissen Fejérből

2022.05.06. 14:42

Megyeszerte színes programokkal készültek a Giro d'Italia verseny alkalmából

Mindenhol előrukkoltak valami egyedi ötlettel az izgalmas esemény alkalmából! Baracskára a 7-es úton érkeztek Székesfehérvárra menet első körben a kerékpárosok, a főúttal érintkező Kossuth utca sarkán szervezte meg az önkormányzat a fiestát.

Zsohár Melinda

A székesfehérvári fiesta

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Iskolások, óvodások, a felnőttek öltötték magukra a rózsaszín pólót, mások magyar és székely népviseletet vettek, magyar zászlók lobogtak, mondta el Szőlősy Attila polgármester. A Váli-víz melletti dús legelőn hatalmas kerékpáros alakot nyírtak a fűbe, csak a kerekek több méter nagyok – drónról, helikopterről jól láthatók. Gyerekműsor, falatozás, játék, szurkolás színesítette a napot.

Felcsúton kiköltöztek a szabadba Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia szervezői, ide a második körben, Fehérvárról Csákvár felől érkezett a Giro d'Italia mezőnye. A gyerekeknek kínáltak sok programot, kézműves foglalkozásokat tartottak, arcfestést, s kipróbálhatták az igazi nagy tűzoltóautót. Óbarkon az 1-es főút mentén tarka szalagos májusfát állíttatott az önkormányzat a magyar tradíció jegyében - a legtöbb persze rószaszín volt. Bent a községben vidám forgatag jellemezte a verseny napját Mészáros Kartal polgármester és munkatársai szervezésében.

Bicskén a Tatai út-Szent István úton értek be a katolikus templomig a biciklisták, két tűzoltó autó magasba emelt, kaput alkotó létrái alatt haladtak át! „Nyitva van az aranykapu, csak bújjatok rajta!” A város szívében a Kossuth téren minden és mindenki rózsaszínbe öltözött, s kivonultak a manapság divatos spinning klubosok Kovács Eszter edző vezetésével. Ez bizony egyhelyben álló tizenhat kerékpár, amit veszetten kell hajtani a szép alak érdekében. Ezúttal szabad téren „tekerték le” rajtuk a 195 kilométert; Bálint Istvánné polgármester is nyeregbe szállt a rangos verseny tiszteletére. Turán Ferenc bicskei disc jockey zenéje a karnyújtásnyira álló Vajda Technikumban zajló érettségi miatt „félárbócon” szólt, ám a feloldás után dübörgött a tér. A gyerekek rózsaszín vattacukrot kaptak, s számos más érdekes programmal tették érdekessé számukra e napot, mondta el Takács József művelődésiház-igazgató.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában