Közlekedésbiztonság és sportlövészet

2022.07.28. 16:34

Újabb tartalmas nap várta a Bregyó közi táborozókat

Újabb izgalmas ügyességi és kreatív feladatok vártak a Napraforgó Napközis Tábor résztvevőire csütörtök délelőtt. A gyerekek örömmel vették birtokba a kerékpáros akadálypályát, és sokan kipróbálták a sportlövészetet is.

Héjj Vivien

Forrás: Varju Zoltán Mihály

A Bregyó közi tábor évek óta visszatérő vendégei a Fejér Megyei Technikai és Tömegsportklubok Szövetségének képviselői, akik rendszeresen tartanak foglalkozásokat a táborozó gyerekeknek. Antal László, a szövetség elnöke elmondta, egykori katonaként fontosnak tartja, hogy élményt adjanak a gyerekeknek, így a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is sportlövészettel színesítették a tábor heti programját.

– A tíz év feletti gyerekek különböző nagyságú és súlyú légfegyverekkel lőhetnek. A fegyver nem játék, így a legfontosabb a biztonság és a fegyelem, a lövésnél pedig elengedhetetlen az összpontosítás. A célzásnál vissza kell tartani a levegőt, majd jön a célra tartás és az elsütőbillentyű időbeni meghúzása – ezek szükségesek a jó találathoz. – magyarázta Antal László. Mint mondta a résztvevő gyerekek apró ajándékokat, a legjobbak emléklapot kapnak.

A lövészettel párhuzamosan egy maroknyi gyermek kreatív, játékos feladatokon át ismerkedhetett a közlekedési táblákkal, a biztonságos közlekedés szabályaival, miközben a szomszédos asztalnál a Vörösmarty Mihály Könyvtár munkatársai olvasást és könyvtárhasználatot népszerűsítő foglalkozásokat tartottak a táborozóknak.

Szintén népszerű programelem volt a kerékpáros ügyességi pálya, melyet Májer László rendőr őrnagy, a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársa készített elő, s ő koordinálta a gyerekeket a különféle akadályok teljesítése során. A vállalkozó kedvű gyerekek félelmet nem ismerve szlalomoztak, s fordultak a bójákkal és korongokkal kirakott pályán.

Mint azt Lakatos Dávid táborvezetőtől megtudtuk, ezen a héten több mint 130-an táboroznak a Bregyó közben. Kiemelte, az elkövetkező két hét táboraira is vannak még szabad helyek, így aki kedvet kapott, még jelentkezhet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában