Olvasóink segítettek

2022.10.17. 10:40

Újabb kihívás előtt áll a cecei család

Két évvel ezelőtt írtunk egy cecei családról, ahol a hét gyermek közül a legkisebb, Izabella, leukémiával küzdött. Izabella most öt éves és édesanyja szerint sokkal jobban van, ám a család most újabb kihívással néz szembe: decemberben árverezni akarják a házukat.

Borsányi Bea

A család egy tavaly nyári fotón. A kislány szeme mindent elárul

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Olvasóink sokat segítettek, amikor 2020 novemberében megírtuk a nehéz körülmények között élő család, illetve az akkor 3 éves kislány helyzetét. Az édesanyától, Lakatos Tímeától arról érdeklődtünk, hogy van Izabella? – Sokkal jobban, szerencsére jól reagált a szervezete a kezelésekre. Akkor hetente háromszor kellett őt a fővárosi kórházba hordanunk, most két hetente járunk és csak az állapotának fenntartására szolgáló gyógyszereket kell szednie. A vérképe sajnos még mindig nem tökéletes, de a kedélye jó, szívesen játszik, viszont nagyon zárkózott és csak a közvetlen családtagokkal áll szóba – mesélte Tímea, aki hozzátette, ha szegényen is élnek, azért megvannak. 
Szerencsére a kislányt annak idején nem kellett megműteni, ezért végül a műtét után szükséges steril szoba megépítésére sem volt szükség. Egy plusz szoba persze jól jönne a kétszobás házban, ahová a gáz sincs bevezetve és ahol összesen kilencen élnek. Ám egy ilyen bővítést nem engedhet meg magának a család, amelyben továbbra is csak egy kereső van: az édesapa Cecéről Fehérvárra jár minden nap dolgozni. 
Lakatosék azonban most újabb kihívás előtt állnak. Mint kiderült, egy korábbi, durván 1,2 millió forintos adósságuk miatt december közepén el akarják árverezni a házukat. – Hogy mi lesz velünk, hová megyünk hét gyerekkel, nem tudom. Kértünk részletfizetési lehetőséget, de még így is akkora összeget mondtak, amit a párom 200 ezer forintot el sem érő fizetéséből, meg egy drága gyógyszereket szedő beteg kislány mellett biztosan nem tudunk kigazdálkodni – árulta el a beszélgetés végén Tímea, aki azóta is nagyon hálás mindenkinek, akik segítettek rajtuk 2020-ban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában