Frissen Fejérből

2022.11.12. 11:00

Valami készül a Budai úti zászlórudaknál...

Igazi kedves kis zöld oázist alakít ki a város kellős közepén egy természetvédő alapítvány a közeljövőben. A „Kerekecske-dombocska” tervei ugyan még csak fejben vannak meg, de már körvonalazódnak a részletek…

S. Töttő Rita

Forrás: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

A "VÖLGY-HÍD" Természetvédelmi Alapítvány hamarosan munkába kezd a Budai úti nagy üzletközpont előtt. Igaz, hogy csak 28 négyzetméteren, de valami nagyszerű dologra készülnek… Kovács Gergely Károly, az alapítvány vezetője elárulta a már tudható részleteket:

 - Alapítványunk kötött egy megállapodást a Sparral és a GSK Alba kft-vel, hogy a Budai úti Interspar parkolóban átvegye egy 28 négyzetméteres kis zöldfelület kezelését. Terveim szerint november 19-én, szombaton délelőtt történne meg ennek a kis városi oázisnak a beültetése, körbekerítése – tudtuk meg, ahogy azt is: az oázis lényege az őshonos lágyszárúak megőrzése, a honos fásszárúak és az egzotikus extrém szárazságtűrő növények egyvelegének kialakítása. 

Ezt a Városgondnokság mostani körforgalom-koncepciója szellemében erről itt írtunk:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában