Tisztelet a hősöknek

2023.02.14. 09:15

Olimpikon, sebész, sportvezető: Bodnár András az olimpiai emlékműnél (videó)

Egy újabb sportlegenda látogatott el a székesfehérvári Olimpiai Parkban magasodó emlékműhöz, hogy tiszteletét tegye a Helsinkiben 16 aranyat nyert hősök – máig szóló üzenetet hordozó – tettei előtt.

Tihanyi Tamás

Bodnár Andrást (balra) Kű Lajos hívta el, hogy az emlékmű mellett találkozzanak és beszéljenek jövőre vonatkozó értékteremtő terveikről

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Olimpiákon egy arany, két ezüst és egy bronzérem, világbajnoki első és második helyezés, két megnyert Európa-bajnokság: bődületes éremgyűjtemény. Bodnár András mindezen múltbéli sporteredmények mellett sebészként rendkívül tapasztalt és elismert orvosi pályafutásra tekinthet vissza, dolgozik a Magyar Olimpiai Bizottságban, sőt, karitatív alapítványt is működtet. Hétfőn délután Kű Lajossal, az Aranycsapat Alapítvány vezetőjével Székesfehérváron koszorúzott, majd meghajtotta fejét a Helsinki olimpia tiszteletére emelt, és a közelmúltban felavatott emlékmű előtt.  

Fejet hajtottak és tisztelegtek a sport hőseinek emlékműve előtt. A képen Takács János mellett Kű Lajos köszöni meg Bodnár Andrásnak, hogy elfogadta meghívását 
Fotós: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A kiváló sportember Kárpátalján született 1942-ben, majd szüleivel még a háború idején Eger városában telepedtek le, Bodnár Andrásból ott lett előbb nagyszerű úszó, majd még nagyszerűbb vízilabdázó, sok legenda méltó társa a medencében.  

Kű Lajos a tiszteletadás után a feol.hu-nak egyebek mellett azt mondta: a soha nem látott 1952-es, 16 aranyérmet eredményező magyar diadal emlékműve méltó színhelye annak, hogy az olimpiákra induló sportolóink eskütételük után a székesfehérvári helyszínen való tisztelgést követően utazzanak el a játékok színhelyére, vagy akár ott tegyenek olimpiai esküt. E törekvésében pedig barátra, partnerre talált az olimpiai mozgalom magyar képviselőjében, a hazai sportvilág tekintélyt parancsoló véleményformálójában, Bodnár Andrásban. (Akivel hosszabb interjút készítettünk egyebek mellett olyan izgalmas témákról, mint amilyen a politika és az olimpiai mozgalom viszonya, vagy a gender ideológia sportra való hatása. Az írást rövidesen olvashatják a feol.hu-n.) 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában