Frissen Fejérből

2023.02.15. 19:00

Példátlan egyetértésben zajlott Csóron az önkormányzati ülés

Elfogadták a keddi rendkívüli ülésen az önkormányzat 2023. évi költségvetését.

Hajdú Marianna

Az éves költségvetésből 2023-ban több olyan feladat is megvalósulhat, amire korábban nem volt lehetőség

Fotó: Borsos László

– Alapvetően ez nem egy olyan hír, ami a szlengben a "nagy szám" kategóriába kerülne, de két ok miatt mégis. Az első, hogy a 2006-os megválasztásom óta nem fordult elő, hogy egy pénzügyi bizottsági és egy testületi ülés elég lett volna a költségvetés elfogadáshoz – fogalmazott Csete Krisztián polgármester.

A település vezetője leszögezte, az hogy ez megtörténhetett, az nagyrészben köszönhető a hivatali dolgozók több heti, professzionális munkájának, aminek fejleményeként egy olyan anyagot sikerült összeállítani, amit aztán a pénzügyi bizottság is elfogadásra alkalmasnak talált

– A második ok az, hogy az előző évek tudatos tervezésének és költséghatékony munkájának, valamint a magasabb iparűzési adóbevételnek köszönhetően 29 millió forintos tartalékot tudtunk képezni, amiből majd főképpen olyan kiadásokat leszünk képesek fedezni, amikre nem lehet pályázatot beadni.

A polgármester szerint ebben az évben több olyan feladatot is meg tudnak majd oldani, amikre eddig nem volt lehetőség.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában