Összesen 571 iskolát érint

2023.03.04. 15:00

Fejér megye is részt vesz az iskolaőr programban

2022-ben 100 oktatási intézménnyel bővült az iskolaőr program.- adta hírül a rendőrség hivatalos hírportálján.

Déri Brenda

Fotó: MW-Archív

Az iskolaőr programról, illetve működésének tapasztalatairól a nem rég tartott II. Iskolaőri Konferencián számoltak be, illetve arra is kitértek, hogy a csatlakozott 100 oktatási intézménnyel együtt jelenleg 571 iskola vesz részt a programban. Ezekben az intézményekben pedig jelenleg 608 iskolaőr dolgozik. A konferencián továbbá azt is megemlítették, hogy 2022. szeptember 1-től rendhagyó módon nemcsak állami, hanem más szervezetek fenntartása alatt álló intézmények is csatlakoztak a programhoz. Habár ezek országos számadatok, megkerestük a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, hogy adjanak Fejérre vonatkozó tájékoztatást is.

– A 2022/23-as tanév kezdetekor Fejér vármegyében 19 iskolaőr kezdte meg munkáját kijelölt köznevelési és szakképzési intézményekben Fejér vármegyében jelenleg 16 intézményi iskolaőr tevékenykedik, akik állandó jelleggel az intézményekben dolgoznak, illetve 2 tartalékos iskolaőr van – tudtuk meg. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában