A megszokottól eltérően készültek a koszorúk

2023.05.02. 07:00

A hagyományokhoz híven virágkoszorúkkal köszöntötték a májust Beloianniszban (videó)

Új köntösbe öltöztetett hagyományőrző programot tartottak május első napján Beloianniszban. Kicsik és nagyok közösen, akvarell ceruzákkal keltették életre a tavasz tündéreit.

Baráth Eszter

Fotó: Nagy Norbert / FMH

A Nikosz Beloiannisz Művelődési Ház és Könyvtárban várták az alkotni vágyó érdeklődőket, akik egy igazi görög hagyományhoz csatlakoztak a délelőtti órákban. Christoforatou Csonka Krisztina, az intézmény vezetője elmondta, a görög szokások szerint május elsejéhez évszázadok szorosan kapcsolódik a termékenység ünnepe. – Az ókorból ered, Perszephonéhoz kapcsolódik az a termékenységi ünnep, amelynek során Görögországban az emberek május elsején virágkoszorút készítenek – mesélte az intézményvezető.

Fotó: Nagy Norbert / FMH


A beloianniszi program szervezőinek viszont idén az volt a célja, hogy az érdeklődők olyan koszorúkat készíthessenek, amelyek nem hervadnak el, és egész évben lehet bennük gyönyörködni. Éppen ezért egy workshop mellett döntöttek, ahol a Hrubos Margit vezetésével készíthette le minden résztvevő a saját alkotását. – Ezen a programon akvarell ceruzával fognak rajzolni a résztvevők. Ennek a technikának a lényege, hogy tulajdonképpen kiszínezik a képet, mint egy színesceruzával, és aztán vízzel összemossák a színeket – mondta Hrubos Margit.
A workshop résztvevői egészen az alapoktól ismerhették meg ezt a technikát, majd utána mindenki kiválaszthatta a számára leszimpatikusabb tavasztündért. A hagyományhoz kapcsolódó virágkoszorúk ezúttal fejdíszként jelentek meg a tündéreken, ezáltal pedig a reggel még fehéren árválkodó lapokon is.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában