Játék, zene és kreatív programelemek

2023.05.20. 18:10

A mesék világába repülhettek Maroshegyen

Immár hetedik alkalommal szervezték meg a Maroshegyi Családi Mesenapot. A Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár munkatársai kicsik és nagyok számára egyaránt szórakoztató programokkal készültek.

Baráth Eszter

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Mára már hagyományos programnak mondható a Maroshegyi Családi Mesenap, ahol idén is színes programok várták az érdeklődőket. Szilvási-Grund Helga, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója elmondta, az intézmény életében kifejezetten fontos szerepet játszanak a mesék, éppen ezért számos pályázatuk és rendezvényük is ehhez kapcsolódik. Szintén hagyomány, hogy a mesenap május 20-a körül zajlik, az intézményvezető pedig azzal indokolja az időpontválasztást, hogy bár ez a nap is a gyermeknaphoz kapcsolódik, nem szerették volna, ha ütközik a városi rendezvényekkel.

Fotó: Nagy Norbert / FMH

A megszokott programelemek mellett újdonságokkal is szolgáltak a szervezők. A hetedik mesenapra egy hétpróbával készültek, amelyhez az állomásokon megelevenedő mesevilág kellékeit maguk készítették. A számos programelem között szerepelt például kézműves foglalkozás, régi könyvek vására, népi játékok, hangszerkészítés, valamint természetesen több színpadi műsor is, köztük bábelőadás és koncertek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában