Önkéntes munka

2023.07.21. 13:00

Új tagokat vár a polgárőr egyesület Kajászón

Új tagok jelentkezését várja a Kajászói Polgárőr Egyesület. Kiket várnak és mi a munka? – erről kérdeztük Adlevak Benjámin, elnököt.

Borsányi Bea

Kajászó nyugodt, csendes kistelepülés, de a gyorshajtás régi problémát jelent

Fotó: Archív (PT) / Fejér Megyei Hírlap

- Olyan, 18. életévüket betöltött kajászói férfiakat és nőket várunk, akik a szabadidejüket szívesen fordítják az itteni közösségre. Ez ugyanis szigorúan önkéntes munka, ezért fizetni nem tudunk. Tudom, talán éppen ez az egyik, ami miatt kevesen vállalják – mondta az elnök, aki azt is hozzá tette, Kajászón évente nagyjából 6-7 olyan nagyobb rendezvény van, aminek a biztosításában részt kell venni. Ilyen többek között a szüreti felvonulás, a falunap, vagy a búcsú. Ezen felül járőrözni is szoktak a faluban a polgárőrség autójával, de nem minden nap, így elég, ha valaki havonta egy napot bevállal. 

Adlevak Benjámin azt is elmondta, 15 éve létezik Kajászón polgárőrség, amelynek jelenleg 18 tagja van, közöttük 18-19 éves fiatalok és 50-60 éves idősebbek is akadnak, de a Kajászói Polgárőr Egyesület tagjai, koruktól függetlenül, fiatalos csapatot alkotnak. 

Jelentkezni az elnöknél lehet a 30/341-6839-es telefonszámon. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában