„A gúnárom elveszett…”

2023.11.12. 09:00

Márton nap Mezőszentgyörgyön

A Gesztenyés Óvoda és a Mezőszentgyörgyi Ifjúsági és Táncegyesület karöltve rendezte meg idén a Márton-napi lámpás felvonulást… Illetve rendezte volna, ha az időjárás nem szól közbe.

V. Varga József

Márton-napi lámpásokkal a művelődési házban

Fotó: Kiss Péter

Az eső esett, a felvonulás elmaradt, a lámpással felfegyverkezett ovisok a művelődési házban gyülekeztek – számolt be a történésekről Kiss Péter, a művelődési ház és könyvtár vezetője, önkormányzati képviselő.

A program első mozzanataként a mintegy hatvan gyerkőc Márton naphoz kapcsolódó mondókákkal, énekekkel, tánccal tarkított műsorát tekinthették meg a szülők, a hozzátartozók.

Örök tanulság, hogy aki Márton napján libát nem eszik, egész évben éhezik – így, habár egy nappal korábban, de a terített asztalokon libamájkrémes, kacsamájkrémes, tepertőkrémes falatok várták a megfáradt szereplőket.

A táncházban a Szedtevette zenekar húzta a talpalávalót
Fotó: Kiss Péter

Az aprónép műsorát követően a Szedtevette zenekar csapott a húrok közé, és hívta, várta a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt a táncházba. Libás játékok sorjáztak, és még egy kis mezőföldi ugróst is jártak a táncoslábúak.

Amint Kiss Pétertől megtudtuk: a rendezvény a táncegyesület nyertes pályázata révén, a Csoóri Sándor Alap támogatásával valósulhatott meg. A következő táncházi alkalom december 8-án, pénteken lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában