Jótékonysági akció

2023.12.12. 11:30

Az ASKA menhelynek gyűjtöttek az MCC-s diákok

A székesfehérvári Mathias Corvinus Collegium diákjai és szüleik november óta gyűjtötték az adományokat az ASKA Állatmenhelynek, amit aztán december 11-én nagy örömmel át is adtak az ASKA munkatársainak.

Déri Brenda

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az MCC székesfehérvári képzési központja az idei évet ismét egy jótékonysági akcióval zárta, még pedig az állatok javára és az ASKA-nál jobb helyre talán nem is kerülhetett volna az összegyűlt adomány. A menhely közel 300 éhes szájat etet nap, mint nap, így az eledelekre – amik szép számmal összegyűltek – mindig nagy szükség van. Szabóné Molnár Tamara a menhely koordinátora elmondta, a gyerekek és a szülők segítségével összegyűlt tápmennyiség körülbelül egy napi etetést fedez, de már ez is óriási segítség. 

– Minden adománynak, legyen az kicsi vagy nagy, nagyon örülünk, hiszen ennyi kutya etetését megoldani nem kis feladat. De a karácsonyi időszakon túl, aki szeretne az év bármely napján adományozhat. A menhellyel egyeztetve személyesen is át lehet adni a felajánlott tápot, pokrócot, játékot – ki mit szeretne –, illetve a telephely előtt egy adománygyűjtő ládába is elhelyezhetőek.

A „pusztavámi hetvenkettek” felől érdeklődve a koordinátortól megtudtuk, hogy a kutyák nagy részét már örökbefogadták és pozitív visszajelzések is érkeztek, akik pedig ott maradtak, azok is napról napra fejlődnek. Ugyan vannak még félénkebb, visszahúzódóbb ebek, de sokuk már barátságos és nyitott az emberek közeledésére. 

Fotó: Fehér Gábor  / Fejér Megyei Hírlap

Östör Annamária a székesfehérvári MCC vezetője az átadó során hangsúlyozta, hogy mennyire fontosnak tartják az ilyen és ehhez hasonló jótékonysági akciókat, mely során a diákok szociálisan fejlődhetnek, illetve a felelősségvállalás sem utolsó a sorban. Jó, ha minél előbb megtanulják, hogy az állatok segítése egy olyan közös ügy, ami mögé érdemes beállni.
 

Díszvendégként pedig jelen volt még Boni, az ASKA-család négylábú tagja, aki közel 11 éve él már a menhelyen. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában