Összefogást sürget a polgármester

2024.01.19. 11:30

Gondot okoznak a kóbor kutyák Kálozon

Egyre nagyobb gondot okoznak a kóbor kutyák a megye több településén is. Legutóbb például Kálozról érkezett olvasói panasz szerkesztőségünkbe. Megkeresésünkre a polgármester elmondta, hogy a faluvezetés célja, hogy mindenki biztonságban érezze magát a községben, éppen ezért szerződésben állnak egy céggel, amely havi rendszerességgel, előre nem egyeztetett időpontban ellenőri a falut és befogja törvényesen befogható kóbor kutyákat, illetve bejelentés esetén az ebrendészeti feladatokat is rövid időn belül ellátja.

Kecskés Zoltán

Illusztráció: Összefogásra van szükség a polgármester szerint a a kóbor kutyák problémájának rendezésére.

Fotó: Lang Róbert/Somogyi Hírlap-archív

– Tudtommal januárban a hivatal felé nem történt bejelentés a kóborló kutyákkal kapcsolatban – mondta a FEOL-nak Weisengruber Imre polgármester, aki hozzátette, hogy valós problémáról van szó, de az illetékes hatóság csak bejelentés alapján intézkedhet, illetve havonta végigjárja a falu utcáit. Ezért kéri, hogy amennyiben kóborló állatot tapasztal a lakosság, akkor jelezzék feléjük és rövid időn belül igyekeznek az ebrendészeti feladatokat ellátó céggel befogadtatni az állatot. Kiemelte, fontos, hogy ezt a hivatal felé tegyék közvetlenül, ne a közösségi oldalon! 

A faluvezető arra is felhívta a helyiek figyelmét, hogy mindenki köteles gondoskodni arról, hogy a háziállata még rövid ideig sem tartózkodjon a gazdája nélkül közterületen, felügyelet mellett is csak póráz használatával. Erre azért fontos felhívni a figyelmet, mivel sajnos azt tapasztalja, hogy néhány utcában mindezt figyelmen kívül hagyják egyes lakók, ez is okozza a probléma egyik részét, míg a másik felét – feltételezése szerint – a településen kívülről érkező kóborló állatok adják. 

Weisengruber Imre polgármester elmondta azt is, hogy közös érdeke és igénye a lakóknak, hogy Káloz utcáin nyugodtan sétálhassanak végig az itt élők, a gyerekek biztonságosan eljussanak az iskolákba és játszóterekre. Hangsúlyozta, ezt a célt pedig csak közösen összefogva és együttműködve lehet elérni. Mindezeken felül ez azért is különösen fontos, mert ahogy elárulta – egy állat befogása több mint 50 ezer forintot emészt fel az önkormányzati pénzekből, amit más hasznos dologra is lehetne költeni.

Vezető képünk illusztráció!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában