Hálásnak lenni mindenért és mindenkiért!

2024.02.14. 16:00

Pályázati forrás a szabadbattyáni református templomra, parókiára, temetőre

Hálaadó istentiszteletet tartottak a templom megújulásáért, a parókia felújításáért és a temető infrastrukturális fejlődéséért vasárnap a szabadbattyáni református templomban. Igét hirdetett Imre Bálint lelkipásztor, a Mezőföldi Református Egyházmegye esperese, az alkalmat szeretetvendégség követte.

V. Varga József

Lelkipásztorok imája – jobbról a harmadik Imre Bálint, a Mezőföldi Református Egyházmegye esperese

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– A református egyházközség templomában Istennek együtt adtunk hálát az elmúlt hét esztendő áldásaiért – mondta el lapunknak Szücs Sándor lelkipásztor.

Megújult a templom tornya, majd hajója, új burkolat került az épület köré, hogy könnyebb legyen a megközelítése. Megszépült a parókia épülete is kívül-belül, térkő került az udvarra, a temetőben kerítés készült, majd pedig karbantartó eszközöket sikerült vásárolni. Pályázati forrásból csaknem 37 millió forintot tudtak a nagyközségben a gyülekezet számára elnyerni.

Megújult a református templom tornya, majd hajója, új burkolat került az épület köré
Fotó: Szücs Sándor

– Hálásak vagyunk Istennek a falu népéért, mert az Ő kegyelme összetartó közösséget formált közöttünk itt, Szabadbattyánban. Köszönjük Istennek testvéreinket, barátainkat, szolgatársainkat, mert csak velük együtt tudunk haladni az Általa rendelt úton. Köszönet minden adakozóért, aki energiáját, idejét, szívét, lelkét beleadta az Isten ügyébe. Istennek legyen hála értetek! – hangsúlyozta Szücs Sándor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában