Arcanum

2024.05.08. 17:00

Fejér évfordulós emlékei

Suplicz Zsolt

Kiképzési bázist avattak

Repülős kiképzési központot avattak – olvasható lapunk címlapján, ami 1974-ben, ezen a napon jelent meg. A település pedig: Kisapostag „Az MHSZ Fejér megyei repülő és ejtőernyős klubjának kisapostagi repülőterén kedden 100 személyes repülős kiképzési bázist avattak. Az új létesítményt Kiss Lajos vezérőrnagy, az MHSZ főtitkára adta át Jávor Géza repülőtér-parancsnoknak. Délután a kiképzőbázis falán emléktáblát lepleztek le, a bronztábla a repülős bázis építésében részt vett társadalmi munkások érdemeit örökíti meg. A honvédelmi nevelés új, Fejér megyei bázisa 3,5 millió forint értékű beruházással épült, amelyből 2,5 millió forint értéket Dunaújváros dolgozóinak társadalmi munkája, a dunaújvárosi vállalatok hozzájárulása tett ki.”

 

Több ezer televíziót adtak el

Fokozta a termelést a Videoton – olvasható az újság május 8-i címlapján: A VIDEOTON az idén 250 ezer televíziót gyárt. Különösen a MINIVIZOR de Luxe típusú készülék népszerű, melyből az idén több ezer itthon is forgalomba kerül.


 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában