Megvédték a címet!

2024.06.01. 10:29

Dunaújvárosi győzelem a lépcsőfutó bajnokságon (galéria)

Kétszáz lépcsőfok, teljes védőfelszerelésben és légzőkészülékben! Ezt teljesítették ismét, immár tizennegyedik alkalommal, a versengő tűzoltók május 30-án Dunaújvárosban, a Duna-parti lépcsősornál.

Feol.hu

Fotó: Gábor Ágnes, Fejér VMKI

A Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság lépcsőfutó bajnokságán új versenyzők is rajthoz álltak. Korcsoport szerint két kategóriákban, valamint egyéni és csapatversenyben is értékelték a szintidőket – adta hírül a katasztrófavédelem. A résztvevőket Geiger Zoltán tűzoltó alezredes, vármegyei tűzoltósági főfelügyelő köszöntötte. 

A versenyzők ezután teljes védőruházatban és légzőkészülékben, körülbelül húsz kilogrammos plusz súlyt magukra öltve, futottak fel időre a lépcsősoron.

"A verseny különlegessége, hogy a lépcsősor több szakaszra tagolt, ezért mikor a versenyzők már úgy látják, hogy mindjárt célba érnek, akkor szembesülnek vele, hogy még néhány lépés hátra van. A fokok szintmagassága és mélysége is eltérő, amely tovább nehezíti a versenyt. A feladat teljesítése nagy koncentrációt, fizikai erőnlétet és kitartást igényel a résztvevőktől." – írták közleményükben.

A képre kattintva lapozható galéria nyílik:

Ezúttal nyolc csapat indult, a székesfehérvári, a dunaújvárosi és a sárbogárdi hivatásos tűzoltók, a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai, két csapatot alkotva a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ tűzoltó szakképzésének vármegyei hallgatói, valamint a dunaújvárosi papírgyár és vasmű létesítményi tűzoltói álltak rajthoz. 

A harmincöt év alatti korosztályban a vasmű létesítményi tűzoltóságának színeiben induló Czinkóczi Ábrahám 53,68 másodperc alatt győzte le a lépcsőfokokat

– megtartva ezzel korábbi abszolút bajnoki címét. 

A 35 év felettiek korcsoportjában Berta Bence tűzoltó törzszászlós, a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelője győzedelmeskedett

A csapatversenyt a vasmű létesítményi tűzoltói nyerték meg, míg a második helyen a papírgyár Papírkutyák csapata végezett, a bronzérmet a székesfehérvári hivatásos tűzoltók szerezték meg.

A további eredmények ide kattintva megtekinthetők.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában