Frissen Fejérből

2024.06.09. 09:39

Fejér vármegye első szavazói

Volt, aki már reggel 6 órakor, azaz az urnazárást követően élt a szavazati jogával.

Feol.hu

A székesfehérvári Felsőváros első szavazója Mattern János volt. Mellette Torma Kinga Regina, a szavazókör elnöke áll

Fotó: Nagy Zoltán Péter / FMH

Ahogyan arról folyamatosan frissülő hírfolyamunkban is hírt adtunk, Székesfehérvár Felsőváros városrészében Mattern János voksolt elsőként, aki életében először érkezett elsőként a szavazókörbe szavazni, így ezúttal ő segített az ilyenkor elvárt hitelesítésben. A szavazókör elnöke Torma Kinga Regina.

Kápolnásnyéken néhány perccel reggel 6 óra után sétált be az első szavazó a helyiségbe. Itt a Helyi Választási Bizottság elnökétől, Szabó Ferenctől a helyszínen megtudtuk, hogy Kápolnásnyéken négy szavazólapot kell kitölteniük a választóknak.

Bicskén Tündérszépünk volt az első szavazó: Vicz Lara családjával érkezett az urnához, ráadásul életében először. A nagy pillanatról Bálint Istvánné, Bicske polgármestere is megemlékezett közösségi oldalán.

A valasztas.hu adatai szerint reggel 7 óráig Fejér vármegyében a 341 ezer 833 választópolgárból 6634 fő adta le szavazatát (1,94 százalékos megjelenési arány). Reggel 7 óráig – ugyancsak a honlap beszámolója szerint – országos szinten két rendkívüli esemény történt: Szatymazon (Csongrád-Csanád vármegye) "egy állampolgár bejelentette, hogy ő érkezett először a szavazóhelyiséghez. A szavazóhelyiség nyitásakor a jegyzőkönyvvezető arról tájékoztatta, hogy a már szintén várakozó másik szavazó lesz az első szavazó. Az állampolgár ezt sérelmezte." Felsőpakonyban (Pest vármegye) egy választópolgár a szavazófülkében elesett, a fülke elborult. A választópolgár segítséggel felállt és távozott, a fülkét pedig helyreállították.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában