Együtt tolják tovább a falu szekerét

2024.06.13. 13:00

Választás 2024: Folytathatja a munkát Kerekes Ildikó Jenőn (videóval!)

A helyi önkormányzati választás eredményeit értékelte Jenő regnáló és egyben frissen megválasztott polgármester asszonya, Kerekes Ildikó a FEOL megkeresésére.

Kecskés Zoltán

Kereked Ildikó polgármester asszony a köszönet hangján szólt a választópolgárokhoz.

Fotó: Önkormányzat

Milyen érzés, hogy a kampány sikeres volt és sikerült nyerni, folytatni a munkát?

– Nem tudom van -e erre szó, van -e erre érzés „ezt a földet választottam….. idehívott az élet, itt ér utol a végzet…” a szórólapon lévő szlogen, a hozzá választott zene tudatos és őszinte érzéseket takar.

Mit üzenne a választóknak?

– Az első szó mindig a köszöneté, a részvételi arány bizonyította, hogy egy községben az emberek akkor jönnek el szavazni tömegesen, ha van választási lehetőségük. Idén ez adott volt, hosszú idő óta először. Három polgármester és tizenöt képviselő jelölt volt. Ami azt is jelenti, hogy mások is késztetést éreztek arra, hogy a faluért a faluban tevékenykedjenek, akár fizikai, akár szakmai munkájukkal segítség a település előremenetelét. Amit én üzennék az az, hogy mindig őrizzük meg a nyugalmunkat, ne engedjük, hogy a ránk zúduló agresszió elérje a falu közösségét, mielőtt ítélnénk, tájékozódjunk. A hivatal kapuja, a polgármester ajtaja mindig nyitva áll, jöjjenek, mondják az ötleteiket, javaslataikat!

Mi a véleménye a megválasztott képviselőkről? Mennyiben alakult át a csapat, mit lehet róluk tudni?

– A képviselő-testület megválasztott tagjai, akik októberben kezdik a munkát: Varga Ferenc, Vargáné Kerekes Erzsébet, Klima István, Tóth István, Herceg József és Király Anikó. Mindegyiküket személyesen és évek óta ismerem, velük együtt dolgozunk nap mint nap a faluban, a faluért. A bemutatkozó és „kampányoló” szórólapjaikon olvasható tenni akarást előre is köszönöm. Nagy öröm, hogy aki nem jutott be most a hat főbe, azok közül már többen jelezték, hogy természetesen folytatják az eddig megkezdett munkát és segítenek a továbbiakban a falunak a fejlődésben. Azt hiszem ennél nagyobb elismerés nem is kell egy polgármesternek, tudva, hogy mind a képviselő-testületben, mind pedig a jelöltekben olyan embereket tudhat a háta mögött, akik tisztelettel fordulnak irányába és a faluért dolgoznak, akkor is, ha a tizenöt főből, most nincsenek benne az első hatban. Aki segíteni és tenni akar, az mindig megtalálja a megfelelő alkalmat és cselekedetet.

Hogy fog kinézni a következő 4 hónap, azaz az átmeneti időszak, mi lesz az első intézkedés?

– Folytatjuk a munkát, nem is tudunk átmeneti időszakról beszélni, mivel a képviselő-testület nagy részben nem változik, akik újonnan bekerültek, eddig is részt vettek a közösségi életben a civilszervezetek révén. Most egy másik oldalra kerülnek át, ami nehezebb, ezt próbálom majd számukra megkönnyíteni, hiszen tudom milyen nehéz elviselni egy-egy kritikát, milyen nehéz a személyes bántódáson felül lendülni és 1300 fő érdekeit képviselni. Itt bizony komoly érdekérvényesítő munka zajlik sokszor, nem ötven, nem száz, nem ötszáz ember érdekeit kell képviselni, hanem 1300 főét,  priorizálva néha fájó szívvel, mert az anyagi lehetőségeinket nem mi határozzuk meg saját magunk az esetek nagy többségében. A Magyar Falu pályázati kiírását figyelve, újabb terveket kovácsolunk, újabb útjavításra fogunk pályázatot beadni, ezzel párhuzamosan mennek a rendezvények szervezési munkálatai is Jenőn.

Mivel készül a település a nyári hónapokra a programok tekintetében?

– Jelenleg már készülünk a július első hétvégéjén esedékes falunapra, amely természetesen most sem marad el. Ennek keretében a III. Budai Ferenc emléktornát is megrendezik a szervezők, ami már hagyományos jellegű.

A nyári napközis táborra szintén készülünk, ahol a közösségi szolgálatos diákoknak tudunk biztosítani munkát, így a saját falujukban tudják letölteni az érettségihez szükséges órákat, akik pedig már diákmunkát vállalhatnak, azokat természetesen fizetésért diákmunkában alkalmazzuk a nyár folyamán. Ez egyben azt is jelenti, hogy a polgármester és segítő csapata nyáron bizony kevesebbet pihen, de ilyen ez a hivatás, amikor más pihen, mi dolgozunk és megpróbálunk közbeiktatni egy-egy napot, hétvégét, amikor mi is kikapcsolunk. A nyár végén pedig már az őszre készülünk, szüreti felvonulás, búcsú, Szeretlek Magyarország rendezvény, közben pedig apró kisebb események biztosan lesznek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában