Frissen Fejérből

2024.07.12. 17:30

Diplomaátadó: több száz kodolányis diák ünnepelt az Alba Arénában (galéria)

A Kodolányi János Egyetem közel hatszáz hallgatója vehette át diplomáját az Alba Arénában tartott ünnepélyes diplomaosztón pénteken. A diplomaátadón részt vett Vizi László Tamás mb. rektor és Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere, az egyetem volt hallgatója is. A frissen végzett hallgatókat pedig egy díszvendég köszöntötte.

Gombor Lili

Verba Zsanett végzős hallgató szalagtűzése a Kodolányi János Egyetem diplomaátadó ünnepségén

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A Kodolányi János Egyetemen közel nyolcszáz hallgató szerzett diplomát alapszakon, mesterképzésen és szakirányú továbbképzésen, akik közül közel hatszázan vehették át diplomájukat ünnepélyes diplomaátadón az Alba Arénában pénteken. Az egyetem vezetőségének bevonulását követően a Modern Zenei Tanszék jazz zenekara adta elő Michael Bublé Sway című számát, fokozva az ünnepi hangulatot. A frissen végzetteket egy díszvendég,  Dombovári Vanda műsorvezető köszöntötte, aki a hasznos szakmai tanácsok mellett néhány életbölcsességgel is készült útravalóul a friss diplomásoknak.

Diplomaátadó ünnepséget tartott a Kodolányi János Egyetem
Közel hatszázan vehették át diplomájukat a diplomaátadó ünnepségen
Fotó: Fehér Gábor / FMH

Rektori köszöntő

Vizi László Tamás mb. rektor ünnepi beszédében elmondta, hogy a Kodolányi János Egyetem és Székesfehérvár neve összefonódott, mert a város magáénak érzi az egyetemet. – Intézményünk elkötelezett abban, hogy aktívan részt vegyen Székesfehérvár és a régió kulturális és gazdasági életében, hozzájáruljon a város fejlődéséhez – fogalmazott a rektor. A végzősökhöz szólva elmondta, az egyetemen töltött képzési időszakban olyan versenyképes, értékőrző, gyakorlati tudást szereztek, amellyel megállják helyüket a munka világában. Emlékeztetett ugyanakkor: arra minden időben figyelni kell, hogy ezt a tudást frissítsék, napra készek legyenek szakterületükön.

Diplomaátadó ünnepség

A hallgatók nevében Verba Zsanett turizmus-vendéglátás szakos végzős idézte fel az elmúlt évek hol felemelő, hol pedig küzdelmekkel teli pillanatait. A hagyományos szalagfeltűzés után megkezdődött a diplomák átadása. A diplomaátadó ünnepséget a Modern Zenei Tanszék zenekara zárta egy újabb számmal.

Diplomaátadó ünnepséget tartott a Kodolányi János Egyetem
Fotó: Fehér Gábor / FMH

Ígéretes jövő

Az új tulajdonosi kör elkötelezettsége és az egyetem folyamatos fejlesztései lehetővé teszik, hogy az intézmény még vonzóbbá váljon a továbbtanulni vágyók számára. Az infrastrukturális fejlesztések, mint például a modern oktatási épületek és a jól felszerelt laborok hozzájárulnak ahhoz, hogy a hallgatók magas színvonalú képzésben részesüljenek. A nemzetközi kapcsolatok bővítése és az Erasmus programok támogatása szintén növeli az egyetem vonzerejét, hiszen a hallgatók így lehetőséget kapnak külföldi tapasztalatszerzésre is.

Ennek eredményeképpen került vissza például a Kommunikáció- és médiatudomány képzés is egy évtized után Fehérvárra. Ezáltal számos média szakember tevékenykedik ma is a vármegyében és az országban, nem kis hírnevet szerezve a több mint 30 éves intézménynek. A visszatért képzés sikeressége és a szakemberek elismertsége bizonyítja, hogy a Kodolányi János Egyetem képes alkalmazkodni a változó munkaerőpiaci igényekhez és minőségi oktatást nyújtani. A jövőben tervezett további képzési programok és együttműködések révén az intézmény célja, hogy még több hallgatót vonzzon és támogasson a sikeres karrierútjuk során – tájékoztatott az ÖKK a Kodolányi János Egyetem friss és jövőbeni terveiről.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában