Akadt dolguk bőven

5 órája

Sofőröket ellenőrzött a rendőrség Fejérben

A múlt hét közlekedésrendészeti tapasztalatairól számolt be közösségi oldalán a Fejér vármegyei rendőrség. A számok alapján bőven akadt dolguk.

Gombor Lili

Fotó: HBN/Archív

Múlt heti összefoglalót állított össze a Fejér vármegyei rendőrség a közúti ellenőrzéseik eredményeiről. Eszerint a rendőrség 12 ittas járművezetővel szemben intézkedett, akik közül 11 sofőrrel szemben büntetőeljárást indítottak. A forgalom-ellenőrzők ötven esetben intézkedtek sebességtúllépés miatt, melyek során 35 sofőr helyszíni bírságot, 15 vezető pedig közigazgatási bírságot kapott. A megállítás nélküli sebesség-ellenőrzések során 272 gyorshajtóról készített felvételt a traffipax. 

Az eredmények alapján úgy tűnik, hogy sokan a sebességkorlátot csak egy ajánlásként fogják fel, s nem érzik vagy értik annak kötelező voltát. Hasonlóan a biztonságot szolgáló bukósisakhoz és biztonsági övhöz.

Biztonsági öv használatának elmulasztása miatt a rendőrök 139 esetben intézkedtek, a gyermekbiztonsági rendszer használatát négy alkalommal nem találták megfelelőnek, ketten pedig motorkerékpár-bukósisakot nem használtak.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában