Helyreállítási munkák

2 órája

Zajlanak a kivitelezési munkálatok a településen

Szennyvízhálózat kivitelezési munkálatok zajlanak Vajtán, lakossági észrevételek bevonásával.

Bokányi Zsolt

Fotó: facebook/Illusztráció

Egy korábban megjelent felhívásban, Vajta település polgármestere, a közzöségi oldalon kérte a lakosságot, hogy a szennyvízhálózat kivitelezését követő helyreállítási munkák kapcsán felmerülő esetleges problémákat, észlelt hiányosságokat, jelezzék a pontos, precíz kivitelezés érdekében. 

Helszíni bejárás zajlott

Csütörtökön pedig már, a szennyvízcsatorna kivitelezési és helyreállítási munkáival kapcsolatosan helyszíni bejárást tartották a község területén. A bejáráson részt vettek a kivitelező szakemberei, illetve az önkormányzat munkatársai. Az addig a napig beérkezett észrevételeket, bejelentéseket is figyelembe véve megállapították, hogy azok egy része jogosan felmerült igény. A kivitelezőkkel a fenti igényeken túl is áttekintették a jelenleg is folyó munkálatokat és az önkormányzat ígéretet kapott arra, hogy a munkálatokat fokozott figyelemmel és gondossággal fogják a továbbiakban folytatni.

Téves információk a munkákkal kapcsolatban 

A település lakosai közt tévesen terjedt el az az információ, hogy a projekt keretében teljes pályás aszfalt helyreállítás történik. Sajnálatos módon az Európai Uniós finanszírozású csatornázási munkák során kizárólag a nyomvonalas helyreállítás támogatott, ahogy a kivitelező azt a lakossági fórumok során többször is kiemelte. Természetesen amennyiben a burkolatban "kitörések" történtek a nyomvonalból, azokat helyreállítják. A település vezetőjének ígérete, hogy a teljes helyreállítás elkészülte után, ismételten bejárást fognak tartani a kivitelezést felügyelő műszaki ellenőri iroda részvételével is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában