Beruházás

5 órája

A város újabb szakaszán oldódik meg a csapadékvíz elvezetés (videó)

Újabb beruházás zajlik Polgárdiban, mellyel a Május 1. utca és környékének csapadékvíz elvezetési problémáját orvosolják.

Déri Brenda

Forrás: Nyikos László közösségi oldala

Az Erkel Ferenc utca után a Barátság utcában is hamarosan megoldódik a csapadékvíz elvezetési probléma, amely még nagyobb nehézséget okozott a környéken az időközben megépült óvoda és bölcsőde komplexum, valamint a társasházfejlesztési beruházások miatt – számolt be a jelenlegi helyzetről Nyikos László polgármester a közösségi oldalán közzétett videóban.

Forrás: Nyikos László közösségi oldala

– Ha van egy kis szerencsénk akkor még az őszi nagy esőzések előtt elkészülünk ezzel a beruházással és az idei őszt, illetve telet egy olyan rendszerrel tudjuk várni, amely nem okoz fejtörést és aggodalmat a helyben élők számára – hangzott el a videóban, melyben azt is elmondta, hogy minden ház és bejáró új hídfejeket kapott, valamint az érintett szakaszon burkolt mederárok is kialakításra került.

Forrás: Nyikos László közösségi oldala

A csapadékvíz elvezetés rendszer munkálatai mellett, némileg odébb a Bethlen Gábor utca-Eötvös utca és a Batthyány liget közötti szakaszon egy új járdaszakasz kiépítése is zajlik. Mint a városvezető a videóban elmondta: egy új beruházás megtervezésekor mindig figyelembe veszik, hogy az adott beruházási területen vannak-e egyéb problémák. Jelen esetben, a fenti szakaszon, amely igen forgalmas a gyalogos közlekedés nem volt megoldott, így az új járdaszakasz kiépítésével ez is megoldódik.

A projekt összesen bruttó 306 millió forint valósul meg uniós és kormányzati támogatásból.

 


 


 


 


 


 


 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában