Az időjárás nem akadály

2 órája

Madárkavalkád Dinnyésen - beltérben is (Videó)

A dinnyési Madárkavalkád szervezői nem ijedtek meg a borús szombati időjárástól: a programok egy részét zárt térbe vitték, amikor pedig lehetett, madárgyűrűzéssel várták a családokat. 

S. Töttő Rita

Koleszár Sándor

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

A dinnyési Templomkert Hagyományőrző Turisztikai Központban található Vajky-kúria adott otthont az idei, szeptember 14-i Madárkavalkád rendezvényének, melynek színes programján azért némileg változtattak a szervezők az esős időjárás miatt. A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság beltérbe vitte a programok javát, ahová továbbra is várták a családokat. Horváth Gergő és Gál Zsuzsanna a feol.hu-nak elmondta: 

- Őszies ugyan az idő, de nagyon klassz programokkal készültünk a családoknak - fogalmazott Horváth Gergő. Gál Zsuzsanna hozzátette: interaktív előadásokkal, kisállatbemuttókkal, kézműves foglalkozásokkal, természetismereti játékokkal, valamint kivetítős mikroszkópokkal tették színesebbé a beltéri eseményt. A Pákozd és Dinnyés között található madármegfigyelő pontra is kilátogattunk, ahol szintén izgalmas programokkal készültek a szervezők. Itt Koleszár Sándor, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Fejér vármegyei csoportjának madárgyűrűzője mutatta be az érdeklődőknek a madárgyűrűzés rejtelmeit.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában