hangverseny

2017.11.23. 16:08

Zenei különlegességek, öt alkalommal Fehérváron

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Farkas Ferenc Hangversenybérletéről tartottak sajtótájékoztatót csütörtökön a Hiemer-házban.

Bokros Judit

Hajnóczy Soma bűvész, Dubóczky Gergely karmester, Burján Gabriella második hegedű szólamvezető és Selmeczi Gábor koncertmester részletesen ismertette az öt koncertből álló bérlet előadásait.

Selmeczi Gábor kiemelte: a harmadszor összeállított bérletben öt teljesen eltérő karakterű koncert hangzik majd el. Mindegyiket öt kiváló karmester vezényli majd, és kilenc nagyszerű szólista lép föl.

Az első estre december 1-jén 19 órakor, a Vörösmarty Színházban kerül sor. Ekkor Boross Csilla operaénekes és barátai lépnek föl. Az újévi műsorban, január 1-én pedig Hajnóczy Soma működik közre.

Lét és sors címmel kerül sor Beethoven-estre február 26-án, majd április 21-én Az olasz Maestro címmel hangzanak el művek. Utóbbi koncert különlegessége, hogy a pécsi Kodály Központban lesz.

A sorozatot a Stravinsky és a bécsiek című est zárja május 14-én.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában