Álljon meg egy jó könyvre!

2018.01.11. 21:33

Könyves szekér nyílt az Alba Plaza előtti téren

Egy, a Liszt Ferenc utca sarkán álló könyves szekérről szerezhetnek be könyveket az arra járók: használt köteteket 300, újakat 600 forintért vásárolhatnak.

Szanyi-Nagy Judit

A kezdeményezés célja, hogy azokhoz is eljussanak a minőségi könyvek, akik nem engedhetik meg maguknak azok megvásárlását.

- Amikor megérkezett a kezdeményezésről szóló indítvány, természetes volt, hogy a város az ügy mellé áll – mondta tegnap Cser-Palkovics András polgármester.

- A kezdeményezés nem újkeletű, a Könyvszolgálat Kulturális Egyesület tavaly Veszprémben, Kőbányán és Szekszárdon is felállított már szekereket. A kutatások igazolják: könyvet olvasni egészséges elfoglaltság, még akkor is, ha az csak pár percig tart

- mondta el Latorcai Csaba, a Miniszterelnöki Hivatal társadalmi és örökségvédelmi ügyekért, valamint kiemelt kulturális beruházásokért felelős helyettes államtitkára.

- Célunk, hogy a Kárpát-medencében kétszáz könyves kocsit szórjunk szét, és egy-két éven belül eljussunk Dél-Erdélybe is, ahol a kevés számú magyarnak oda tudjuk adni Jókait, Móriczot vagy Sütő Andrást. Gyulafehérvárra és Érsekújvárra Fehérváron keresztül vezet az út – hangsúlyozta Veress Márton, az egyesület tagja, aki Latorcainé Újházi Arankával közösen hívta életre a kezdeményezést.

A megnyitón jelen volt Vargha Tamás országgyűlési képviselő és Veress Katalin, az egyesület elnöke is. A műsort felolvasással Baráth Eszter Adrienn, a VIII. Versünnep döntőse színesítette.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában