A visszalövés módszertanához

2018.02.28. 08:47

Domonkos László kötetét mutatták be az Öreghegyi Közösségi Házban

Az Öreghegyi Közösségi Házban tartott dispután a szerző mesélt a legújabb könyvében megjelentekről.

Borsányi Bea

Az író, újságíró, televíziós szerkesztő új kötete kapcsán mesélt

Fotó: Fehér Gábor

A délvidéki gyökerekkel rendelkező Domonkos László író, újságíró, televíziós szerkesztő számos könyvet és publikációt jegyez.

Legújabb kötete tanulmány- és esszégyűjtemény, amely 18 írást foglal magában, és amelynek címét – A visszalövés módszertanához – egy 1956-ban a Kossuth téri vérengzést átélő, akkor éppen sorkatona fiatalember története ihlette. Egy olyan sorkatonáé, aki azon a napon nem szolgálatban, hanem szabadidejében járt a Parlamentnél.

Horváth Ferenc története nemcsak a kötet címét ihlette, de ez a történet lett – méghozzá klasszikus interjú formában beépítve a kötetbe – az összekötő eleme a benne megjelent írásoknak is.

Az író, újságíró, televíziós szerkesztő új kötete kapcsán mesélt
Fotós: Fehér Gábor

Az est házigazdája Bobory Zoltán, a Vörösmarty Társaság elnöke volt, aki terjedelmes, de arányosan egybeszerkesztett írások gyűjteményének nevezte a könyvet és aki egy-egy részletet felolvasva vezette be azokat a kérdéseket, amelyek az esszékhez, illetve a hozzájuk köthető történelmi, politikai vagy egyéb események kapcsán fogalmazódtak meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában