ebéd és nemzetiségi ruhabemutató

2018.05.07. 07:29

Az Experience Balkán csapat évek óta rendez a déli szláv népekkel bemutató sétát

A budapesti Balkan Calling Egyesületben Huszty Zoltán vezetésével működő Experience Balkán csapat évek óta rendez déli szláv népekkel lakó hazai településeken bemutató sétát. Céljuk a települések épített és hagyományőrző emlékeinek és tevékenységüknek bemutatása.

FMH

Ercsiben erre az alkalomra május 5-én került sor, melyet az Ercsi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat, a Zorica Tánccsoport, a Rác Klub és a Jorgovani Kórus támogatott és helyileg rendezett.

A programban a Helytörténeti, a Honvéd, az Eötvös múzeum, Nagyboldogasszony plébánia kegytemplom, a közelmúltban felújított kápolna és Eötvös-obeliszk szerepelt. Emellett a helyi kézművesek, termelők (fazekas, bor, pálinka, hentesáru) is kiállították áruikat. A nap során volt közös tízórai a művelődési házban, hangulatos ebéd a Duna-parton, nemzetiségi ruhabemutató, majd a Zorica Tánccsoport fellépése és közös táncház zárta a délutánt – tudtuk meg Marczinkáné Gólics Anitától, a Zorica Tánccsoport és Hagyományőrző Közhasznú Egyesület elnökétől.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában