hangversenysorozat

2018.08.09. 09:00

Fantáziák estje a kis templomban a Sukorói Zenei Nyár során

A Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, Szokolay Balázs először játszott a református templomban a Sukorói Zenei Nyár című hangversenysorozatban.

Bokros Judit

Szokolay Balázs több zeneszerzőtől adott elő fantáziákat

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

A zenészcsaládba született Szokolay Balázs korábban a világ legrangosabb nemzetközi versenyein nyert díjakat. E versenyekre jó ideje rendszeresen hívják zsűrizni is. Budapest és Weimar Liszt-egyetemein, de a legkülönbözőbb országokból kérik föl állandóan mesterkurzusokat tartani. Jelentős fesztiválok vendégművésze, illetve maga is több nemzetközi fesztivált szervezett már. Munkásságát, a kortárs zeneművészetben betöltött szerepét még hosszan lehetne sorolni.

Szokolay Balázs több zeneszerzőtől adott elő fantáziákat
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Szokolay Balázs nemrég a Sukorói Zenei Nyár című koncertsorozat vendégeként Mozart-, Beethoven-, Schubert- és Chopin-műveket játszott a református templom közönségének. Fellépése előtt elmondta:

– Kardos Ábel lelkipásztor felkérését örömmel fogadtam el. Nagyon kellenek az ehhez hasonló nyári koncertek ilyen inspiráló környezetben, ahol még az akusztika is jó. Nem könnyű velem az időpont-egyeztetés, de szerencsére több mint fél éve megbeszéltük a július végét. Éppen egy kínai turné előtt vagyok, illetve a szokásos kurzusomat tartom Keszthelyen, a Fest etics-kastélyban. Nagyon sűrű ez a szezon, szép feladatok várnak ebben az évben. Többek között Perényi Miklóssal adunk kamaraestet a Zeneakadémia nagytermében október 5-én. S utazok még például Olaszországba, Szlovákiába, Svájcba. Szeretem a munkámat – fogalmazott lapunknak a zongoraművész.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában