kellett hozzá 50 év

2019.02.06. 07:10

Emlékőrző képeslapok tárlata nyílt a Tolnai utcai könyvtárban

Képeslapokból nyílt kamarakiállítás a Tolnai utcai könyvtárban.

Majer Tamás

Ezúttal állatos lapokkal rukkolt ki a gyűjtő

Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Sárosi Istvánnak 56 ezer képeslapja van. Mint mondja, kellett hozzá 50 év, s az is, hogy ismeretségi körének kötelessége gyűjtenie számára! – 120 évvel ezelőtt, ha Brassóban feladtak egy lapot, az másnap reggel Pozsonyban volt. A gyors információközlés eszköze volt a képeslap. Ma már csak emlék – magyarázta a gyűjtő. – Egy antikváriumban molyoltam a képeslapok között.

Ezúttal állatos lapokkal rukkolt ki a gyűjtő
Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Volt ott egy bibliai tárgyú lap, érdekes volt, de úgy találtam, megvan már nekem. Megfordítottam, és döbbenten láttam: a nagybátyámnak volt címezve, aki az első világháborúban katonaként szolgált Boszniában. Látszott a lapon, hogy sosem kapta meg, mert 2-3 átirányítás is volt rajta, aszerint, ahogy mozgatták a csapatokat – mesélte. Így jutott el a lap az utódokhoz. A Tolnai utcai könyvtárban már évek óta rendeznek kiállítást gyűjteményéből, ezúttal 179, az állatvilágot bemutató képeslapja csodálható meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában